Slovenija
16 ogledov

Dež ni pregnal maturantov

V Mariboru sta plesalce nagovorila predsednik države Danilo Türk in mariborski ž
1/44
Žurnal24 main
Maturanti so že 10. leto zapored odplesali množično četvorko. Dež ni motil nikogar. Po prvih ocenah so podrli rekord. Alkoholu se niso izognili.

Brez alkohola
Na osrednjem mariborskem prizorišču na Titovem mostu so predstavniki fundacije Z glavo na zabavo z različnimi dejavnostmi opozarjali na pomen zabave brez alkohola, tam namreč poteka prireditev Maturantska četvorka brez alkohola.

Kot si lahko ogledate v videoposnetku, pa se dijaki v Ljubljani alkohola niso izogibali. Nekaj tistih, ki so pregloboko pogledali v kozarec, so morali že odpeljati z rešilnim vozilom.

Policija in pristojne inšpekcijske službe bodo sicer danes poostreno nadzirale točenje in ponudbo alkohola.

Kako sta Türk in DJ Uroš Umek mladim sporočila, da ne potrebujejo alkohola, da bi se lahko zabavali, pa si oglejte v spodnjem videu.



Po rekord
Po prvih napovedih naj bi padel Guinessov rekord, saj naj bi skupaj v več mestih po Sloveniji in tudi izven meja v osmih državah v Evropi plesalo več kot 30 tisoč mladih. Zaradi dolgotrajnih razprtij del tradicionalne četvorke organizira Plesna zveza Slovenije, del pa Plesna šola Urška.

Plesna šola Urška organizira osrednji ples četvork v Ljubljani. Zabava se je že preselila na Gospodarsko razstavišče. V prestolnici naj bi plesalo med šest tisoč in 10 tisoč mladih.

V Novi Gorici je plesalo okoli 500 dijakov 4. letnikov vseh srednjih šol na Goriškem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.