Slovenija
19 ogledov

Deževati bo prenehalo šele jutri zvečer

Vipava je včeraj popoldne že presegla bregove v okolici Dornberka in Prvačine, a Žurnal24 main
Oblačno in deževno vreme nas bo spremljalo še nekaj dni, v četrtek pa vremenoslovci napovedujejo sonce.

Ob padavinah, ki so zajele Slovenijo, Agencija RS za okolje (Arso) opozarja na povečan pretok rek na zahodu in severozahodu Slovenije, ki bodo močneje porasle predvsem danes ponoči in v torek. Opozarja tudi, da bo danes in v torek dopoldne povišano plimovanje morja.

Nevarno predvsem v Posočju

Po opozorilih Arsa lahko predvsem reke v Posočju presežejo opozorilne vrednosti pretokov. Pri tem lahko Vipava s pritoki poplavi na območju vsakoletnih poplav.

Morje višje za tri metre

Povišano plimo na agenciji napovedujejo predvsem na mareografski postaji v Kopru, kjer lahko morje preseže višino treh metrov. Plimovanje morja bo sicer povišano tudi v torek dopoldne.

Deževno do torka zvečer

Tudi jutri bo še oblačno in deževno. Snežna meja bo na okoli 1.200 metrov nad morjem. Bodo pa padavine popoldne oslabele in do večera ponehale.

Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 12, ob morju do 14, najvišje dnevne od 9 do 12, v alpskih dolinah okoli 5, na Primorskem do 14 stopinj.

V četrtek sonček

V sredo bo zmerno do pretežno oblačno. V severnih krajih bo še možen rahel dež. Drugod bo večinoma suho. V četrtek bo na vzhodu večinoma sončno, drugod se bo oblačnost povečala. Zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.