Slovenija
12 ogledov

Dežnik je del obvezne opreme

dež Saša Despot
Oblačno in dež sta besedi, s katerima lahko najbolje opišemo vreme v prihodnjih nekaj dneh.

Potem ko nas je konec oktobra vreme razvajalo tako s temperaturami kot sončnimi obdobji, se vreme le pričenja obnašati, kot se za ta čas spodobi. Dnevne temperature se počasi bližajo povprečnim vrednostim v tem času, v vremenskih napovedih pa je že slišati tudi besedo ali dve o snegu. Seveda le na višje ležečih območjih. Prve snežinke bodo tako nad 1000 metri lahko videli že v noči z nedelje na ponedeljek.

Od zahoda prihaja dež

Danes bo večinoma oblačno, le v vzhodnih krajih bo del dopoldneva nekaj sonca, pišejo na agenciji za okolje. Dež se bo na zahodu krepil in popoldne ter zvečer zajel večji del Slovenije, ponekod lahko tudi zagrmi. Meja sneženja bo okoli 2600 metrov nad morjem. Pihal bo okrepljen jugozahodnik.

Proti večeru bo v severovzhodni ter v severni in osrednji Sloveniji prehodno zapihal severni in severovzhodni veter. Meja sneženja se bo v severni Sloveniji prehodno spustila do okrog 1100 metrov nadmorske višine. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 17, ob morju ter v severovzhodnih krajh do 20 stopinj Celzija.

Ponoči bodo padavine večinoma ponehale. Jutri bo pretežno oblačno, v zahodni in deloma v osrednji Sloveniji bo občasno deževalo. Spet se bo krepil jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 8, na Primorskem do 12, najvišje dnevne od 10 do 15, v alpskih dolinah okoli 7, ob morju do 18 stopinj Celzija.

V torek dež, v sredo večinoma suho

V torek bo deževalo, največ padavin bo v južnih in jugozahodnih krajih. Snežna meja bo okoli 1300 m nad morjem. Popoldne bodo padavine oslabele in do večera ponehale. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem šibka do zmerna burja. V sredo bo zmerno do pretežno oblačno. V severnih krajih bo še možen rahel dež. Drugod bo večinoma suho.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.