Slovenija
25 ogledov

Dežurna na koncu sveta

Danes naj bi asfaltirali zgornji del Drožanjske ceste, je napovedal sevniški žup Žurnal24 main
Dežurna lekarna. Do te se bolniki v Posavju prebijajo kakor vejo in znajo, saj Drožanjska cesta še ni obnovljena.
Prepočasna obnova. Drožanjska. “V četrtek (danes) naj bi bil asfaltiran zgornji del Drožanjske ceste,” napoveduje sevniški župan Srečko Ocvirk. Spodnji del bo po njegovih zagotovilih končan v prvih dneh junija, krivdo za zamudo v tem delu pa Ocvirk pripisuje delavcem Elektra. Poznavalci napovedujejo, da bo zamuda v spodnjem delu nastala tudi zaradi nenavadne gradnje mostu čez potok. Ravno v teh dneh so se ob spornem mostičku sestali projektanti, gradbinci in lastniki ter razčiščevali zadeve.

Krčanka, ki je ponoči hotela dvigniti zdravila na recept, je lekarno Pod svetim Rokom zaradi zaprte ceste le s težavo našla. „Po obvozu sem se pripeljala v Drožanjsko ulico, ki je bila zaradi del zaprta. Sledila sem tabli obvoz in prišla nazaj v Sevnico,“ se jezi občanka, ki je v iskanju zdravil za otroka obredla še vse okoliške kraje od Pečja, Žabjeka do Svetega Roka in končno našla lekarno. “Saj so postavljene table z napisom obvoz, a nikjer ne piše, kam prideš po tem obvozu,“ je ogorčena Krčanka.

15 let, odkar je odprta, ima Lekarna Pod svetim Rokom uvedeno stalno dežurstvo.

Podobna usoda kot njo je v zadnjem tednu doletela več ljudi, saj je bila cesta zaradi del ves teden zaprta, Lekarna pod svetim Rokom pa močno oblegana, saj je po prvem maju to edina stalna dežurna lekarna v Posavju.

To je katastrofa
Lastnica dežurne lekarne Breda Drenek Sotošek, sicer tudi sevniška podžupanja, nemočno vije roke. Drožanjska cesta se obnavlja že več kot eno leto, zato je lekarna izgubila že veliko strank in dohodka. Sotoškova razume, da stranke ne bodo prihajale v lekarno, če do nje vodi cesta, ki ne zasluži tega imena. Poleg tega sta na cesti ostali še dve zelo visoki talni oviri, ležeča policaja, ostale so v času obnove odstranili. „K meni prihajajo občani z računi od avtomehanikov in avtopralnic in zahtevajo, naj jim poravnam račun, saj so na poti k meni uničili avtomobile,“ je vsa nesrečna lastnica, ki ima včasih občutek, da ji s počasno in neresno gradnjo nekdo namenoma meče polena pod noge.

(Foto: Nada Černič Cvetanovski) Breda Drenek Sotošek, lastnice Lekarne Pod svetim Rokom, pravi, da je za upad števila strank kriva neobnovljena cesta.

Edina dežurna lekarna
Od prvega maja naprej je lekarna Pod svetim Rokom edina stalna dežurna lekarna v Posavju. To pomeni, da je edina odprta tudi vsak večer med 19. in 24. uro, v njej pa lahko občani dvigujejo nujna zdravila na recept. Sevniška lekarna je dežurna vsak dan, razen sobote, in vključno z nedeljo. Ostale posavske lekarne so presodile, da bi bilo stalno dežurstvo zanje prevelik strošek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.