Slovenija
27 ogledov

Dežurstvo ali redna ambulanta

Nekatere čakalnice splošnih ambulant včeraj dopoldne niso dajale slutiti, da bo Žurnal24 main
Ambulante. V Kranju od jutri manj dostopne. V Tržiču in Škofji Loki po starem.

Dostopnost rednih ambulant v Zdravstvenem domu Kranj se bo od jutri opazno zmanjšala. V porodnišnici, Tržiču in Škofji Loki naj bi delo potekalo enako kot do zdaj. Kaj to pomeni Dostopnost splošnih ambulant v ZD Kranj se bo po ocenah direktorice Lili Gantar Žura zmanjšala za 20 odstotkov.

“Če bo zdravnik dežuren in bo imel dovolj ur, njegova ambulanta naslednji dan ne bo obratovala,” je pojasnila, zavedajoč se, da bodo pacienti nezadovoljni. Sama soglasja sicer ni umaknila, opozarja pa, da problem ni napihnjen. “Te nadure niso fiktivne. Nastanejo zaradi občutnega pomanjkanja zdravnikov,” je opozorila in ocenila, da bi jih v Kranju potrebovali vsaj pet več.

Porodnišnica pripravljena
V Tržiču sta soglasje za dežurstvo umaknila le dva zdravnika od šestih, zato težav pri zagotavljanju zdravstvene oskrbe ne pričakujejo. Podobno mirijo duhove tudi v kranjski porodnišnici, kjer so se organizacijsko prilagodili na spremembe.

“Za varnost naših pacientk bo poskrbljeno tako kot do zdaj, vse storitve bodo še naprej kakovostno opravljene,” zagotavlja direktorica Andreja Cerkvenik Škafar.

Dlje pripravljeni
Tudi v Škofji Loki je večina rednih zdravnikov umaknila soglasje k naduram, vendar pa naj bi delo od srede naprej potekalo nemoteno. “Že eno leto upoštevamo omejitve in si pomagamo s pogodbeniki,” pojasnjuje direktorica Sabina Dietner.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.