Slovenija
101 ogledov

Dijak popravil napako v testu in dobil pol točke

test Žurnal24 main
Po družabnih omrežjih je danes zaokrožila fotografija testa iz matematike, na katerem je dijak popravil napačen sklon v vprašanju, ki ga je zastavil profesor. Za nagrado mu je dal pol točke, ki mu je prinesla višjo oceno.

"Že na začetku leta smo opazili, da profesor matematike ne zna najbolje uporabljati rodilnika in da se pri njegovi uporabi velikokrat zmoti. Obljubil nam je, da se bo do konca leta poboljšal. Nato je naredil napako pri vprašanju v testu, na kar sta ga poleg mene opozorila še dva sošolca – vsi smo za šalo ob vprašanju pripisali pravilen sklon," nam je povedal dijak ljubljanske škofijske klasične gimnazije, čigar fotografija je zakrožila po spletu.  

Ker je opozoril na napako, je dobil višjo oceno

"Profesor je videl, da je naredil napako in se odločil, da nam da pol točke. Ko sem dobil test nazaj, sem imel 23,5 točke. To pa je bila ravno meja med dobro in prav dobro oceno. Zaradi rodilnika sem torej dobil pol točke in pisal štiri," pojasnjuje 17-letni dijak, ki ne želi biti imenovan.

Na vprašanje, kako kritiko sprejmejo profesorji, odgovarja: "Malo nas sicer postrani gledajo, ker s popravki prekinjamo pouk, ampak zdaj smo se počasi tudi mi naveličali opozarjati."

Nekateri profesorji opozorilo, da so naredili napako, sprejmejo kot spodbudo, drugi pa bolj privzdignejo obrv, češ da je bolj pomembna vsebina, še pravi in dodaja, da je povsem človeško, da se tudi učitelji zmotijo. 

"Se mi pa zdi kar nekako žalostno, da me pri matematiki rešuje slovenščina, ampak pri oceni je pa pomagalo," še pove v smehu.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 12
  • s.i.k. 16:07 06.junij 2015.

    .ampak izgleda pa DA bi se komot lahko.

  • Avatar praufo
    praufo 07:53 06.junij 2015.

    Najbolj kompliciran jeziki na tem planetu, pa komaj 2 miljona folka ga uporablja. To je najbrž uraden podatek, neuradno ga bistveno manj, zna ga pa mogoče manj kot tretjina. Sam se ne štejem v to tretjino.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 16:34 05.junij 2015.

    Pol točke nevem če predstavlja 2% znanja oziroma vseh točk. Če imaš 0% znanja ti 2% nč ne pomagata. Tle gre bolj za simbolni pomen, kot pa da bi to nekaj grozovito spremenilo rezultat.