Slovenija
26 ogledov

Dijaki naskakujejo rekord

Maturantska parada 2013
1/10
Saša Despot
V Ljubljani ter v nekaterih drugih slovenskih mestih so danes točno opoldne dijaki in dijakinje tradicionalno zaplesali na maturantski paradi, ki jo organizira plesna šola Urška.

Po besedah glavnega organizatorja Borisa Prokofjeva je na celotni paradi, ki je organizirana tudi v tujini, hkrati plesalo več kot 34.216 ljudi.

V sinhronem plesu se je združilo več deset tisoč plesalk in plesalcev iz več kot 50 mest Slovenije, Srbije, Hrvaške, Črne gore, Makedonije, Bosne in Hercegovine, Romunije in Ukrajine.

Nov rekord?

Na maturantski paradi je v Sloveniji in tujini (v sto evropskih mestih desetih držav) v 12 letih sicer plesalo 242.280 maturantk in maturantov. Guinnessov rekord s sočasnim plesanjem četvorke pa so postavili sedemkrat.

Do 11.45  se je za sočasni ples na več lokacijah prijavilo 34.216 maturantk in maturantov, tako da obstaja velika verjetnost, da bo rekord presežen.

Čez en teden bodo spet plesali

Prihodnji petek pa bo ulično četvorko v okviru projekta European Quadrille Dance Festival organizirala Plesna zveza Slovenije (PZS). Na tej prireditvi bo prav tako ob 12. uri v 21 slovenskih in v več kot 30 mestih v osmih evropskih državah zaplesalo najmanj 30 tisoč plesalcev, so v PZS zapisali na spletni strani.

Komentarjev 1
  • nergač 09:34 17.maj 2013.

    Mislim, da je bilo dosti tega cirkusa. Naj plešejo v predmestju. Pa spet bodo postavli nov rekord. Ne dvomim v to.