Slovenija
33 ogledov

“Dilali” pred osnovnimi šolami

Policijsko vozilo. Anže Petkovšek
Preiskava. Kriminalisti pridržali združbo 13 ljudi, ki je ponarejala denar in prodajala drogo.

“Zadovoljni smo, da smo ujeli združbo, ki se je ukvarjala tudi s preprodajo drog pred osnovnimi šolami,“ je povedal Robert Munda, vodja sektorja Kriminalistične policije Policijske uprave (PU) Maribor.

Mariborski kriminalisti so zaključili večmesečno preiskavo, v kateri so 13 ljudem odvzeli prostost. Hudodelska združba se je ukvarjala s ponarejanjem denarja, proizvodnjo in prometom z drogami. V združbi je delovalo devet moških in štiri ženske, starih od 18 do 53 let. Združba je v obtok spravljala ponarejene bankovce za sto evrov, tudi v nekaterih mariborskih gostinskih lokalih. Enajst osumljencev se je ukvarjalo tudi z drogo.

Komunicirali v šifrah

„Med marcem in avgustom so na območju Celja s konopljo na drobno redno zalagali več kot 150 odjemalcev. Med njimi je bilo tudi veliko mladoletnikov,“ je pojasnil Munda in dodal, da je bil organizator preprodaje precej agresiven in da je od odjemalcev zahteval komunikacijo v šifrah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.