Slovenija
16 ogledov

Dim ni presenečenje

(Foto: PGD BOvec) Žurnal24 main
Nad pogoriščem na Rombonu je še mogoče opaziti dim. Tako bo, dokler ne bo večjega dežja.

"Gre za manjša gorišča v žarišču požara, širi se absolutno ne," je o dimu, ki ga je mogoče opaziti nad požariščem na Rombonu, povedal poveljnik bovške gasilske zveze Miro Bozja. "Tli globoko v škrapljah in različnih razpokah."

Za širjenje ni nevarnosti, zato gasilci ne izvajjo nobenih akcij, ampak le opazujejo. "Letalo letalskega kluba v Bovcu naredi vsak dan prelet, da se vidi, ali gori na istem mestu in ali se požar ne širi," je povedal Bozja. "Opazovali bomo, dokler ne bo kančka dima več."

Požar je prejšnji torek zvečer zanetila strela, gasil pa ga je helikopter Slovenske vojske in pet gasilcev, a so gašenje zaradi nevarnosti v sredo prekinili. Sedmim gasilcem je na začetku tedna ob pomoči helikopterja Slovenske vojske požar uspelo pogasiti do točke, kolikor je to mogoče. "Visokogorskega požara ni mogoče v celoti pogasiti, to lahko stori le dolgotrajnejši dež," je za STA povedal poveljnik bovškega prostovoljnega gasilskega društva Matjaž Černuta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.