Slovenija
17 ogledov

Dim za kostanj

Župan Mestne občine Kranj Damijan Perne in predsednik Rokovnačev Miro Kemperle. Žurnal24 main
Rokovnači iz Besnice so že drugo nedeljo zapored priredili 12. Kostanov piknik.

Rokovnači iz Besnice so včeraj že drugo nedeljo zapored priredili 12. Kostanov piknik. Prireditev je zaradi množičnega obiska prerasla meje piknika, saj je bolj spominjala na sejem s ponudniki domačih proizvodov. Obišče ga več tisoč obiskovalcev.

"Piknik prirejamo, ker nam manjka domačih stvari in dobrot, zato je na njem vse naravno. Vse, kar se kuha v kotlih in peče na žaru, je naravno. Druga stvar pa je druženje ljudi, ki se vedno bolj oddaljujejo drug od drugega. In mislim, da je cilj kar dosežen,
” je povedal predsednik Rokovnačev Miro Kemperle.

Kupuje se z dimi
Na stojnicah je 42 razstavljalcev ponujalo domače dobrote in izdelke: pecivo, kruh, zaseko, suhomesnate izdelke, volnene in klekljane izdelke, ovčje kožuhe, zelišča in dišavnice, lesene rezbarije, lončene izdelke ...

Gostinsko ponudbo so sestavljale jedi iz kotla, ribe in klobase ter obvezen pečen kostanj. Na pikniku velja poseben denar, imenovan dim, ki so ga obiskovalci lahko zamenjali v Dimežovi banki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.