Slovenija
85 ogledov

Dimičeva bo prazna

Stavba NPU Saša Despot
Stavba NPU. Danes na sestanek o prihodnosti na Hypo prihaja šef Ram Investa Igor Jurij Pogačar.

Nepremičnine. Oktobra se izteče šestmesečni odpovedni rok za najem stavbe na Dimičevi ulici, v kateri trenutno do selitve na Litostrojsko cesto še dela Nacionalni preiskovalni urad (NPU). Novega najemnika za Dimičevo ulico pa še ni na vidiku, je sklepati iz odgovorov Hypo Leasinga.
Ta bi si v prostorih še naprej najbolj želel kar državno upravo, zato je neuradno slišati, da še kar “čakajo na razplet”.

Še vedno naj bi bila “aktualna aprilska ponudba”, ki so jo poleg ministrstvu za notranje zadeve (MNZ) poslali ministrstvu za pravosodje in javno upravo (MPJU). Kot je znano, je Hypo državi ponudil 20-letni odkup stavbe na lizing. Čeprav neuradni viri namigujejo, da naj bi si pravosodni del MPJU zaradi prostorske stiske želel na Dimičevo ulico, pa z ministrstva vsakršna tovrstna dogajanja zanikajo: “MPJU ni izvedlo pogajanj v zvezi z najemom stavbe za NPU.”

Lastnik še Ram Invest

Hypo po naših informacijah tudi (še) ne išče zasebnih najemnikov. Razlog je ta, da je uradni lastnik stavbe še vedno Ram Invest Igorja Jurija Pogačarja. Ta obroke lizinga redno plačuje, saj mu MNZ do izteka odpovednega roka še plačuje najemnino. Pogačar pa naj bi se po naših informacijah prav danes mudil na sestanku na Hypu, tema pa bo prav stavba na Dimičevi ulici.
Pogačarju na rokoOddaja. Poteza Hypo Leasinga, da stavbo državi ponudi, še preden je ta postala lastnica, naj bi bila dogovorjena med Hypom in Pogačarjem, saj že leta sodelujeta.

Zdaj MNZ za najem okoli deset tisoč kvadratov (od tega 4.700 kvadratov v kleti) na mesec odšteje 136 tisoč evrov. Pogačarju pa, ko plača lizing Hypu, ostane 11 tisočakov. Po aprilski ponudbi, ki jo je razkril Pozareport.si, bi ti prostori državo stali 123.657 evrov na mesec.

Komentarjev 3
  • allstarr111 19:56 11.september 2012.

    Neprebojna stekla ima verjetno vsega nekaj oken, in verjetno sprejemni šalter, varna soba je nekje v osrčju bajte in se jo lahko rzstavi in preseli, ne vem pa kater bolnik določil da bo sedež tako blizu MORS in njenih derivatov, ...prikaži več, ker praktično je še nekaj blokov v okolici vojaških stavb, ena celo točno nasproti NPU. Gre se za to da onemogočiš raznorazne prisluškovanja ipd. Sploh pa se nikoli ne dela takih objektov tako blizu enega drugim, ker v slučaju rata, na slepu usekaš tja in nekaj boš že zadel.

  • deželan 15:58 10.september 2012.

    Kordeža so obsodili, ker je preko Merfina izčrpaval Merkur.Bodo tudi te gospode , ki so namesto kupili objekt ga najeli in mesečno izčrpavali za 11.000 € proračun.Ali pa je Kordež res žrtveno jagnje ?

  • stela 07:34 10.september 2012.

    Preden se je vselil NPU so stavbo baje temu primerno uredili in opremili (npr neprebojne šipe pa taki heci) in kater najemnik, vas vprašam, bo zdaj to potreboval? A prostore kjer bi bil NPU po selitvi bi pa SPET ustrezno opremili?!?!?