Slovenija
20 ogledov

Dimičeva bo zaslišana

Iz Komisije za preprečevanje korupcije so nam sporočili, da so vročilnico z vabi Žurnal24 main
Vročilnico z vabilom na zaslišanje Dimičeve je protikorupcijske komisija prejela danes, je sporočila Barbara Fürst. Spomnimo, da je Dimičeva včeraj opravila primopredajo poslov.

"Vročilnico z vabila, ki smo ga poslali gospe Simoni Dimic, smo prejeli danes. Vabilo je torej prejela," nam je sporočila Barbara Fürst, tiskovna predstavnica
Komisije za preprečevanje korupcije. Poudarimo, da je komisija v ponedeljek, 25. oktobra, uradno potrdila, da je Dimičevi poslala vabilo na pogovor, ki je bilo Dimičevi vročeno še isti dan.

Zadnje dejanje Dimičeve v kabinetu predsednika vlade Boruta Pahorja je bilo sicer izvršeno včeraj, ko je Jadranki Gustinčič tudi predala posle. Spomnimo, da smo nekdanjo vodjo premierjevega kabineta na vladi opazili že na praznični ponedeljek, 1. novembra.

Afera s hišo v Murglah v lasti Dimičeve in njenega partnerja Roberta Horvata je zadnja dva tedna najbolj vroča tema. Končala se je z njenim odstopom, medtem ko so pretekli teden v javnost pronicale nove podrobnosti spornih poslov. Prejšnji torek smo tako izvedeli, da jo bo na njenem mestu kot vršilka dolžnosti začasno zamenjala Jadranka Gustinčič, v sredo je javnost razburila novica, bi ji utegnila pripadati odpravnina, a so nato v kabinetu predsednika vlade zagotovili, da je Dimičeva ne bo dobila, v četrtek pa jo je na laž v oddaji Pogledi Slovenije postavila sama direktorica Vegrada Hilda Tovšak.

Na dan je prišlo tudi, da Vegrad ni gradil le Dimičevi, ampak da so se z njegovim materialom okoristili tudi Tovšakova (gradnja ranča v Mislinji) in nekateri drugi direktorji Vegrada.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.