Slovenija
29 ogledov

Dimičeva brez odpravnine

hi%C5%A1a Simona Dimic Žurnal24 main
Simona Dimic je za hišo odštela 500 tisoč evrov. Posojilo NLB je znašalo 350 tisoč evrov. Kako je torej financirala preostalih 150 tisoč evrov? Vlada sporoča: odpravnina ji ne pripada.
Pogodba o zaposlitvi predvideva, da se v primeru odpovedi delovnega razmerja dotični osebi ne izplača odpravnina.
tiskovni predstavnik vlade

Iz pogodbe o zaposlitvi Simone Dimic je razvidno, da je bila v primeru prekinitve delovnega razmerja upravičena do odpravnine v višini treh plač. O upravičenosti Dimičeve do odpravnine je sicer prvi poročal tednik Demokracija, danes pa je vlada sporočila, da tega denarja Dimičeva ne bo videla.



"Simona Dimic je bila po pogodbi o zaposlitvi v kabinetu predsednika vlade v delovnem razmerju za določen čas in sicer za čas trajanja funkcije predsednika vlade Boruta Pahorja. Če bi ji delovno razmerje prenehalo zaradi izteka funkcije predsednika vlade, bi bila upravičena do odpravnine v znesku treh osnovnih plač za delovno mesto, ki ga je zasedala," so sporočili iz kabineta vlade.

"Dimičevi je delovno razmerje prenehalo na podlagi njene nepreklicne odstopne izjave, zaradi česar ji odpravnina ne pripada," dodajajo.

"Preiskovalni organi bodo povedali svoje, zato se v zadevo ne bom vmešaval," pa je na sleherno novinarsko vprašanje o Dimičevi odgovoril Borut Pahor.

V zgodbi manjka 150 tisoč evrov
Sicer pa je v javnost prišla še ena informacija, povezana z njeno hišo v Murglah. Nekdanja šefinja Pahorjevega kabineta je parcelo v velikosti 441 kvadratnih metrov in hišo v velikosti 127 kvadratnih metrov (zraven je še 16 kvadratnih metrov velika garaža) v ljubljanski soseski kupila za natanko pol milijona evrov, poročajo Finance.

Osnovna plača Simone Dimic je znašala 2.200 evrov neto.

Kot je znano, je za hišo v NLB dobila posojilo v višini 350 tisoč evrov. Iz tega sledi, da je morala za nakup hiše najeti še eno posojilo, ki ni zavarovano s hipoteko, ali pa nakup financirati kako drugače. Hišo je sicer kupila skupaj s partnerjem Romanom Horvatom, ki je pred tem postal lastnik 108 kvadratnih metrov velikega stanovanja v Kosezah. Zanj je odštel 530 tisoč evrov, ki jih je dobil pri Deželni banki Slovenije: za 30-letno posojilo plačuje pribitek 1,6 + šestmesečni EURIBOR.

Izpisek Gursa s podatki o hiši Simone Dimic. (Foto: Gurs)



Kot še poročajo Finance, je vprašanje financiranja nakupa hiše zanimivo predvsem, ker je Dimičeva v oddaji Pogledi Slovenije zagotovila, da je posojilo najela za obnovo hiše, in ker je bil nakup nepremičnine v evidenci prometa z nepremičninami vpisan 6. maja, šele 8. maja pa je bila vknjižena hipoteka v zemljiški knjigi, s katero je banka NLB zavarovala svoje posojilo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.