Slovenija
13 ogledov

Dimičeva ne ogroža Pahorja

Vir: Valicon, N = 497. (Foto: žurnal24grafika) Žurnal24 main
Uradno. Dimičevo že obvestili o preiskavi.

Raziskava. Z afero, povezano z obnovo hiše donedavne vodje kabineta predsednika vlade Simone Dimic, je seznanjenih 94 odstotkov Slovencev. Tako je pokazala Valiconova spletna raziskava, opravljena med 27. oktobrom in 4. novembrom, z velikostjo vzorca 531 anketirancev.

V sobotnem Žurnalu objavljamo prvi del velike Valiconove povolilne javnomnenjske ankete o političnih razmerah v državi.

Pahorja ne bo ogrozila
Od anketirancev, ki so seznanjeni z afero, jih kar 67 odstotkov meni, da ta ne bo ogrozila Boruta Pahorja na mestu predsednika vlade. Slaba tretjina oziroma 29 odstotkov anketirancev meni, da bo afera ogrozila premierja, odgovora pa niso vedeli ali na vprašanje niso želeli odgovarjati štirje odstotki anketirancev.

Dobila vabilo
Dimičeva je tudi uradno obveščena, da njeno domnevno sporno ravnanje med vodenjem Pahorjevega kabineta preiskuje protikorupcijska komisija Gorana Klemenčiča. "Vročilnico vabila, ki smo ga prejšnji ponedeljek poslali gospe Dimic, smo prejeli, torej je vabilo prejela," so potrdili na komisiji. Viri blizu pravosodju in policistom, ki naj bi zoper Dimičevo prav tako vodili predkazenski postopek, pa pravijo, da "o okoliščinah zaslišanja za zdaj ne vedo nič".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.