Slovenija
17 ogledov

Dimičeva obljubila račune

Horvat in Dimičeva. (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Šefinja Pahorjevega kabineta. Protikorupcijska komisija se je loteva prednostno.

Prenova hiše. "Računov oziroma dokazila o plačilu vam ne bomo posredovali po elektronski pošti, na zaprosilo pa bodo na vpogled v kabinetu predsednika vlade," so zvečer popustili v kabinetu Boruta Pahorja.

Do premierja nismo prišli
Zaradi navedb v medijih, da so pri prenovi hiše šefinje kabineta Simone Dimic v Murglah delavci Vegrada uporabljali materiale, namenjene Celovškim dvorom, smo na premierja Pahorja naslovili vprašanje, ali bo od Dimičeve zahteval, naj javnosti pokaže račune. Spomnimo, pred časom je točno to zahteval od takratnega generalnega sekretarja vlade Milana M. Cvikla, da bi dokazal, da zasebno ni užival na državne stroške.

Je ali ni funkcionarka?
Prijavila premoženje. V kabinetu premierja so Financam zatrjevali, da Dimičeva nima statusa funkcionarke. A iz protikorupcijske komisije so nam včeraj odgovorili, da je prijavo premoženja opravila pravočasno. Prijaviti ga morajo zgolj javni funkcionarji.

Dimičeva nas ni pustila do Pahorja. Na vprašanje o sebi nam je odgovorila kar sama – tako kot tudi drugim medijem nam je poslala pogodbo o prenovi. Ta pa o tem, ali so računi bili plačani, ne priča. Niti ne zanika navedb podizvajalcev Vegrada, da so morali račune za storitve pri Dimičevi pošiljati neposredno na Vegrad. Je pa včeraj nekdanja šefinja Vegrada Hilda Tovšak dopustila možnost, da je kdo iz Vegrada delal v Murglah.

Trdi, da so plačani
Tako zdaj čakamo na termin v premierjevem kabinetu, kjer bomo preverili navedbo, ki so jo poslali včeraj: "Vsi računi za opravljena dela so bili izdani in plačani."

Dela, tako nam je napisala Dimičeva, menda še niso končana. Pa tudi Pahorjevega odgovora še nismo dobili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.