Slovenija
20 ogledov

Dimičeva s policijo ali ne

Simona Dimic Žurnal24 main
Dimičeva pod drobnogledom NPU? Odgovora še vedno ni. Tudi na vprašanja, ali v preiskavi Dimičeva sodeluje s policijo ali se izmika tudi njim, še vedno čakamo pojasnila.

Že sinoči smo pisali, da naj bi se z za zdaj še vedno domnevno sumljivimi posli Simone Dimic začel ukvarjati tudi Nacionalni preiskovalni urad (NPU). Šlo naj bi za novo preiskavo, ločeno od tiste, ki jo izvaja Generalna policijska uprava. Zanimalo naj bi jih, kako je Dimičeva kupila hišo v Murglah in kako je najela posojilo.

Na vprašanje, ali naše informacije držijo, tudi danes ne dobimo odgovora. "O preiskavah, ki jih vodi NPU, ne morem govoriti iz operativnih razlogov," je skop policijski predstavnik za stike z javnostmi za področje kriminalitete Drago Menegalija.

Pisali smo tudi, da naj bi se NPU lotil tudi poslov Jureta Jankovića. Tudi v tem primeru je policija z informacijami skopa. Na tožilstvu so nam medtem potrdili, da so doslej zoper njega prejeli eno ovadbo, in sicer zaradi suma ogrožanja varnosti druge osebe.

Zatrjuje, da je v primeru Simone Dimic policija že povedala, da bo "sume nepravilnosti, iz katerih izhajajo znaki uradno pregonljivih dejanj, temeljito preverila". O tem smo sicer poročali že pred tedni. "Zaradi varovanja osebnih podatkov vam ne bom povedal nič novega, vaša vprašanja so zaman," vztraja Menegalija.

Na kateri točki je preiskava, Menegalija ravno tako skopo odgovarja le, da je preiskava v teku. Na naše dodatno vprašanje, ali Dimičeva v preiskavi(vah) sodeluje s policijo ali – podobno kot v primeru Klemenčičeve komisije – sodelovanje zavrača, Menegalija spet odgovarja, da nam ne more odgovoriti.

Obrnemo se na odvetniško družbo Čeferin. Odgovor na vprašanje, ali torej Dimičeva sodeluje s policijo (se udeležuje zaslišanj in podobno), še pričakujemo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.