Slovenija > Črna kronika
83 ogledov

Dimičeva bo dobila 12.000 evrov odpravnine

Simona Dimic
1/6
Saša Despot
Simona Dimic, ki je iz kabineta predsednika vlade odšla po aferi zaradi obnove svoje hiše, dobila zahtevanih 12.000 evrov odpravnine.

Simona Dimic, nekdanja vodja kabineta predsednika vlade v času Boruta Pahorja, je kabinet predsednika vlade tožila zaradi izplačila odpravnine.

Kot je potrdil odvetnik Jožef Klavdij Novak, je Dimičeva na ljubljanskem delovnem in socialnem sodišču zahtevala izplačilo slabih 12.000 evrov.

Danes bi moral biti na sodišču poravnalni narok, vendar je sodnica dejala, da se je že odločila in razglasila sodbo. Odločitev je šla v prid  Dimičeve – v pogodbi je imela namreč posebno določilo, po katerem je upravičena do odpravnine ne glede na to, kako in zakaj se prekine delovno razmerje ali koliko časa delovno razmerje traja. Država pa ji mora vrniti tudi stroške postopka.

V kabinetu zagotavljali, da ne bo dobila ničesar

Ko je Dimičeva marca 2011 vložila tožbo, so v kabinetu predsednika vlade menili, da je poravnava sicer mogoča, vendar naj pravne podlage za izplačilo odpravnine sploh ne bi bilo.

Že ob njenem odhodu so zagotovili, da odpravnine ne bo dobila, saj je delovno razmerje prenehalo na podlagi njene nepreklicne odstopne izjave.

Odšla po izbruhu afere

Dimičeva je z mesta vodje kabineta premierja odstopila oktobra leta 2010, po tem, ko so se v medijih pojavile informacije o domnevno sporni obnovi njene hiše v Murglah.

Dimičeva in njen partner Roman Horvat sta namreč pri NLB dobila izjemno ugodno posojilo za 350 tisoč evrov in kupila hišo v ljubljanskih Murglah. Obnavljali so jo Vegradovi delavci, in sicer z materialom, namenjenim za Celovške dvore

Komentarjev 19
  • Johan Spohan 09:42 25.februar 2014.

    Napisal po navodilih, podpisal pa narcisoidni Borut Pahor.

  • zdrej 09:17 25.februar 2014.

    Aja pa uvesti še en ali dva principa v kazenski postopek. Vsaj to, da ko je nekdo za nekaj obsojen in se ga ne najde, zastarlni rok pauzira za kazni manjše od 5k€. Tak bi potem lahko 20let bili ...prikaži več v tujini, ko pride nazaj ga še vedno čaka kazen.

  • zdrej 09:14 25.februar 2014.

    Pa kaj ste v Paralamentu in v Sodstvu totalno Nesposobni?????!!!!!!!Stožiti bi jih bilo potrebno za škodo, ki so jo naredili oz. kaznovati za prekrške, takoj, ko se je ugotovilo stanje, kakšnega so pustili za sabo. Tako Kramarja kot to ...prikaži več Dimičevo. Kramarja, ker banko na kant spravil in se pri tem hvalil kako dobro dela, Dimičevo pa vsaj, ker se je šla klientalizma. Potem, ko pa se pride bunit, pa faše "nagrado", pa je. Če ne pa naj bo tam v Dubaju. Ali pa ji je zmanjkalo denarja?