Slovenija
43 ogledov

Dimičeva zdaj podjetnica

Simona Dimic, rotarijski ples, Robert Horvat Žurnal24 main
Kot s. p. ima registrirano poslovno svetovanje in dejavnost oddajanja in obratovanja nepremičnin.

Nekdanja desna roka Boruta Pahorja Simona Dimic se je očitno podala v podjetniške vode. V Ajpesov register so 1. septembra 2013 vpisali njeno podjetje, ki se imenuje S. D. poslovno svetovanje, Simona Dimic, s. p. Poleg podjetniškega in poslovnega svetovanja ima registrirano dejavnost oddajanje in obratovanje lastnih ali najetih nepremičnin. S. p. je odprla, potem ko se je po propadu Dinersa znašla na borzi dela. Svetovalka Tomaža F. Lovšeta, ki se je zaradi domnevnega finančnega oškodovanja družbe znašel v priporu, je bila od junija 2011.

Podjetje Simone Dimic | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Hiša v Murglah in ugodno posojilo

Vplivno političarko je z mesta vodje kabineta odnesla afera gradnje luksuzne hiše z bazenom v lasti Dimičeve in njenega takratnega partnerja Roberta Horvata. Dimičeva in Horvat naj bi namreč v obnovo na sporen način vključila delavce Vegrada, ki so se v Murgle vozili z gradbišča Celovški dvori. Sporno je bilo tudi izjemno ugodno posojilo v vrednosti kar 350 tisoč evrov, ki ga je Dimičeva dobila pri NLB "za nakup" hiše. Poleg hipoteke pri banki NLB sta Horvat in Dimičeva najela 130 tisoč evrov vredno posojilo pri NKBM. Tokrat je obrestna mera razmeroma normalna: šestmesečni euribor z letnim pribitkom 2,9 odstotka. Posojilo zapade leta 2036.

Komentarjev 3
  • rogixl 09:43 05.september 2013.

    Sposobni ljudje si pač poiščejo zaposlitev in ne gredo kar na borzo.

  • Senior 19:46 04.september 2013.

    To je dokaz o poštenosti Pahorjevih prijateljev. Daj Primorc,zapusti predsedniško mesto, ker si totalna mona.

  • Lionel 16:21 04.september 2013.

    Bravo Žurnal. Postajate vedno večji poden, isto kot 24ur. To je zdej pomembno, da ma Dimičeva s.p.. Ma briga me če se sama prodaja, bolje da neki dela kot pa da jo mora država podpirat.