Slovenija
17 ogledov

Dimičeve noče komentirati

Premier Borut Pahor je danes na vprašanje o postopku zoper Simono Dimic dejal, da politika dela protikorupcijske komisije ne sme komentirati.

"Procesa, kadar koli poteka pred pristojnimi organi, nikoli ne komentiram," se je premier Borut Pahor odzval na vprašanje o svoji nekdanji šefinji kabineta in tesni sodelavki Simoni Dimic.

Zaradi zapletov pri dostavi vabila Dimičevi v kabinet predsednika vlade je naslednici Simone Dimic na mestu vodje kabineta Jadranki Gustinčič naložil, naj razišče, kako je bilo z vabilom na zaslišanje. "Ne more izpasti, da premier ali njegov kabinet ovira delo protikorupcijske komisije. Menim, da je to dober organ, ki opravlja delo po svojih močeh. Politika je ne sme komentirati," je strnil svoje mnenje o delu protikorupcijske komisije, ki jo vodi Goran Klemenčič.

Spomnimo, včeraj je bila Dimičeva vabljena na razgovor s protikorupcijsko komisijo. Za izostanek se po neuradnih podatkih ni opravičila. Njen zagovornik Peter Čeferin pa je sporočil, da so vložili predlog za ustavno presojo zaradi postopanja komisije do nekdanje vodje Pahorjevega kabineta.

Zapletlo se je tudi pri samem vabilu: v kabinetu predsednika vlade pravijo, da so vabilo za razgovor prejeli 25. oktobra (Dimičeva pa od 22. oktobra ni več zaposlena v kabinetu); komisija na drugi strani trdi, da so vabilo poskušali vročiti preko kabineta še v času, ko je bila Dimičeva javna uslužbenka. Iz kabineta naj bi prejeli vrnjeno vabilo s pripisom, da tam ni več zaposlena, ta podatek pa se je kasneje izkazal za neresničnega.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.