Slovenija
23 ogledov

Dimičevo pregleduje Durs

Simona Dimic Žurnal24 main
Durs naj bi pregledoval turistično agencijo Escape. Po neuradnih podatkih naj bi jih zanimal nakup letalskih vozovnic v času, ko je bila Simona Dimic šefinja kabineta.

Davčna uprava RS (Durs) naj bi po pisanju Financ pregledovala poslovanje turistične agencije Escape Romana Horvata in življenjski standard nekdanje šefinje kabineta Boruta Pahorja Simone Dimic in njenega zunajzakonskega partnerja.

Deli preiskave, o kateri preiskovalci niso obveščeni, so že končani. Na podlagi utemeljenega suma sledijo še inšpekcijski pregledi, kjer bodo inšpektorji pregledali poslovne listine in račune. Pregledali naj bi predvsem poslovanje turistične agencije leta 2009, ko je Pahorjev kabinet v turistični agenciji Escape naročil največ letalskih vozovnic. Takrat je bila Simona Dimic šefinja kabineta, še pišejo Finance.

 

Komentarjev 1
  • Senior 16:33 20.september 2011.

    DURS bi moral imeti take pravice,kot jih ima sodišče, da bi lahko kaznovalo finančne kršitelje in jih tudi obsodilo, kajti to, da samo opozarjajo, je "mlatenje prazne slame", ker nihče ne odgovarja za poneverbe, kraje itd.