Slovenija
24 ogledov

Diners spet ima licenco

pos terminal Saša Despot
Banka Slovenije je danes družbi Erste Card, ki je prevzela slovenski Diners, izdala dovoljenje za opravljanje plačilnih storitev. Starih Diners kartic kljub temu ni mogoče uporabljati.

"Ko bomo dobili licenco, bodo stranke po pošti dobile pristopnico, ki jo bodo morale izpolniti in podpisati. Priložili bomo tudi še nedelujočo kartico. Ko nam bodo pristopnico vrnile, bomo kartico aktivirali," je pred tednom za Delo pojasnila Marija Radonić, članica uprave Erste Card Cluba. 

Prvo leto ne bo članarine

Radonićeva je še dodala, da bodo sorazmerni del stare članarine vsi dobili vrnjen, nove članarine pa prvo leto ne bo treba poravnati. Vsi, ki so imeli partnersko kartico, bodo dobili ponudbo za partnersko kartico. 

Blokirani od 17. maja

Okrog 80 tisoč uporabnikov diners kartic teh ni moglo uporabljati od 17. maja, ko je Banka Slovenije Diners Clubu Slovenija Tomaža Lovšeta zaradi neplačevanja trgovcem odvzela licenco.

V postopku izdaje licence je Banka Slovenije preverila "primernost poslovodstva oziroma oseb, ki bodo neposredno odgovorne za vodenje poslov v zvezi s plačilnimi storitvami, in imetnikov kvalificiranega deleža v družbi ter izpolnjevanje organizacijskih, kadrovskih, tehničnih in drugih pogojev za varno in zanesljivo poslovanje družbe ter primernost sistema upravljanja, vključno z upravljanjem s tveganji, in sistema notranjih kontrol v družbi. Posebna pozornost je bila namenjena zagotavljanju zakonsko predpisanega minimalnega kapitala ter načinu zagotavljanja varstva denarnih sredstev uporabnikov plačilnih storitev," so pojasnili v Banki Slovenije.

Pred začetkom opravljanja plačilnih storitev mora družba Erste Card zagotoviti še, da bodo prejeta sredstva ustrezno varovana oziroma da bo zagotovljena poravnava obveznosti družbe do trgovcev.

Komentarjev 1
  • allstarr111 14:37 26.julij 2013.

    In zdej bodo kako delali, oziroma zdej bodo delali to kar v bistvu državna uprava od njih pričakuje, polnili prazno blagajno države. Fajn je vedet kako policijo imamo, ker se zavedajo da v bistvu sami sebe plačujejo, so se začeli ...prikaži veči temu primerno obnašat.Run man, run on hills and be safe.