Slovenija
21 ogledov

Dinersove kartice v uporabi spet konec avgusta

Tomaž Lovše Diners International intervju Dejan Mijović
Diners Club International bo dosedanjim imetnikom kartic ponudbe za nove diners club kartice in uporabo novih kartičnih storitev poslal 20. avgusta.

"Potem ko bodo poslali podpisano dokumentacijo, ki vključuje pristopno izjavo Erste Carda, bodo člani svoje nove kartice lahko začeli uporabljati takoj po aktivaciji, o čemer jih bomo obvestili po telefonu, z SMS-sporočilom oziroma po elektronski pošti. Sklenili smo, da prvo leto članom ne bo treba plačati letne članarine," je pojasnil Mladen Mirko Tepuš, generalni direktor Erste Carda.

Predvidevajo, da bodo za aktivacijo kartice potrebovali nekaj dni, tako da bo konec avgusta že mogoče plačevati z novimi karticami.

Obveznosti je treba poravnati

Ponudbe za nove diners club kartice bodo dobili uporabniki, ki so poravnali svoje zapadle obveznosti, preostali pa bodo prejeli informacijo o pogojih, pod katerimi lahko prejmejo kartice. Zapadle obveznosti stare diners club kartice morajo imetniki tudi naprej plačevati na račun UniCredit Banke Slovenija. V primeru obročnega plačevanja se plačilo izvaja mesečno v skladu z zapadlostjo obrokov.

V sodelovanju s trgovci

V Erste Card Clubu so zadovoljni z dosedanjim odzivom trgovcev na ponudbe za poplačilo dolgov Diners Cluba Slovenija in DC Financ. V prvih desetih dneh so na podlagi vrnjene dokumentacije v izplačilo dali naloge za poplačilo dolga 568 trgovcem. Večini trgovcev naj bi dolgove poplačali do 20. avgusta.
Podpisujejo tudi pogodbe z novimi trgovci, do zdaj je takih okoli 650. Trgovci bodo nato imeli izbiro, ali bodo obročno odplačevanje ponujali sami ali bo to počel Erste Card.

Omajan ugled

"To, kar se je dogajalo, je vplivalo na ugled blagovne znamke Diners. Mislim pa, da smo našli rešitev, da škoda ne bo nastala," je o posledicah dogajanja glede Dinersa pod vodstvom Tomaža Lovšeta povedal Željko Menalo, predsednik uprave Erste Card Cluba.

Bo v novi ekipi tudi Dimičeva?

"V slovenskem Dinersu je bilo po naših informacijah več kot 60 zaposlenih. Mi bomo izbrali strokoven kader. To nam narekuje naš poslovni interes. Za kolegico ne morem nič reči, tako kot ne bi za katero drugo osebo," je Tepuš odgovoril na vprašanje, ali bodo tudi oni zaposlili Simono Dimic.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.