Slovenija
2 ogledov

Diplomatski spor zaradi žurov

Zaradi hrupa v Kanegri je naše zunanje ministrstvo poklicalo hrvaškega veleposlanika.

Zaradi celonočnih hrupnih zabav na prostem v Kanegri na hrvaški strani Piranskega zaliva so pred dnevi protestirali prebivalci piranske občine. Zdaj pa je v zadevo posegla tudi diplomacija, saj je zunanje ministrstvo po poročanju časnika Delo opravilo pogovor s hrvaškim veleposlanikom v Sloveniji Svjetlanom Berkovićem.

Predstavniki ministrstva so po prejemu protestne note piranskega župana Petra Bossmana, ki je opozoril na težave Pirančanov, veleposlaniku prenesli protest in poudarili, da tovrstni dogodki ne pripomorejo k sožitju in dobrim sosedskim odnosom prebivalcev ob meji med Slovenijo in Hrvaško ter da ima dogajanje na hrvaški strani negativne in nesprejemljive učinke za slovensko stran. Ob tem so poudarili, da bi morali to hrvaški pristojni organi pri izdajanju dovoljenj za dogodke te vrste upoštevati.

Krajani Seče v piranski občini so že pred dnevi opozorili na hrup, ki prihaja iz Kanegre. Zadnji dogodki v Kanegri so sicer zgolj izbili sodu dno, saj so krajani Seče občasnemu čezmernemu hrupu ob zabavah, ki trajajo do jutra, izpostavljeni že tri leta. Organizatorji imajo sicer za zabave v Kanegri vsa potrebna soglasja.

Komentarjev 1
  • sprehajalec 22:03 12.junij 2013.

    Fovšeritnost sosedov ne pozna meja.