Slovenija
71 ogledov

Diplomirala prva generacija zdravnikov

Žurnal24 main
Danes bodo diplome prejeli prvi diplomanti mariborske medicinske fakultete. Šestletni študijski program splošna medicina je uspešno zaključilo 11 študentov.

Šestletni študijski program splošna medicina na Medicinski fakulteti Univerze v Mariboru, ki je bila ustanovljena leta 2003, je uspešno zaključilo 11 študentov, med njimi jih je pet del študija opravilo v tujini v okviru programa Erasmus.

Fakulteto trenutno obiskuje 558 študentov, 55 jih je del študijskega procesa opravilo v tujini, nadaljnjih 86 jih bo sedlo v predavalnice prvega oktobra.

Glede na veliko pomanjkanje zdravnikov v Sloveniji si država prizadeva, da bi na slovenskih medicinskih fakultetah povečali število vpisnih mest. Že naslednje leto bo dvajset vpisnih mest več v Ljubljani in deset v Mariboru.

Še vedno brez lastnih prostorov
"A v obstoječih prostorih bo to izjemno težko izvedljivo, zato resnično pričakujemo, da se bo še to poletje začela gradnja nove fakultete," je pred dnevi izpostavil dekan mariborske medicinske fakultete Ivan Krajnc. Gradnja stavbe fakultete zamuja že leto in pol, zato imajo trenutno prostore v prostorih rektorata.

Veliki načrti za prihodnost
Dekan ima kljub temu velike načrte: med drugim načrtuje projekt evalvacije dela na fakulteti po mednarodnih standardih. Na fakulteti bodo tudi še naprej razvijali podiplomski študij in programu biomedicinske tehnologije, na katerem je doslej doktoriralo deset doktorjev znanosti, dodali še kakšnega. "Razmišljamo o podiplomskem študiju javnega zdravja in še čem," je povedal Krajnc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.