Slovenija
8 ogledov

"Direktor izrazito proaktiven"

Aleš Novak mediaspeed
JAKRS. Rezultati razpisa bodo znani kmalu. Sofinancirane le knjige, ki bodo izdane šele od letos.

"Rezultati razpisa za sofinanciranje javnih kulturnih programov na področju knjige bodo na spletni strani objavljeni takoj, ko bo to zakonsko dopuščeno, torej ko bodo zaključeni postopki na vseh petih področjih razpisa. Prijaviteljem smo že izdali odločbe, del pogodb pa posredovali v podpis. Teče torej zadnja faza, ki bo kmalu zaključena," so nam sporočili z Javne agencije za knjigo Republike Slovenije (JAKRS). Prejšnji teden smo namreč poročali o nezadovoljstvu nekaterih vpletenih, ki jih zanima, kdo vse je dobil denar, saj eden za drugega "ne vedo".

V bran tudi zbornica

Pri JAKRS so zanikali tudi, da naj bi direktor Aleš Novak premalo komuniciral z založniki in drugimi akterji na področju knjige. "Imenovanje in začetek mandata sta v slovenskem založniškem prostoru sprejeta z naklonjenostjo in pozitivnimi ocenami," so dejali pri JAKRS in dodali, da se direktor, ki je "izrazito proaktiven", srečuje z akterji z različnih področij knjige. Na delovnih sestankih se je srečal s predstavniki založb, tudi neodvisnimi oziroma manjšimi založniki, in sodeluje pri pripravi zakona o knjigi, so povedali, to pa je potrdil tudi Zdravko Kafol iz Zbornice knjižnih založnikov in knjigotržcev. Prepričan je, da Novakovo imenovanje vzbuja upanje, da se lahko stvari v panogi obrnejo na bolje.

"Varnostni ukrep"

Z JAKRS so sporočili še, da je bil eden od posebnih pogojev za sofinanciranje knjižnih programov, da "prijavitelji v program za leto 2013 vključujejo knjižna dela, ki niso bila v redni prodaji ali dostopna v knjižnicah pred 1. januarjem 2013". To pomeni, da za knjige, ki jih je Študentska založba že lani poslala na trg z letnico 2013, o čemer smo poročali, subvencij, vsaj iz omenjenega razpisa, ne bi smela dobiti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.