Slovenija
72 ogledov

Direktor je plonkal

Jože Balažic Žurnal24 main
Plagiat. Šef inštituta za sodno medicino je dobesedno prepisal članek in ga objavil kot del svojega.

"Na kopiranje nas je v komentarjih članka o homeopatiji opozorila bralka strani. Ko smo zbornik dobili v roke, smo se še sami prepričali, da je žal res prišlo do praktično popolnega kopiranja našega članka," so nam sporočili s spletne strani Skeptik.si, kjer je pred več kot enim letom Jernej Haložan objavil članek o homeopatiji.

Besedilo je prepisal

Predstojnik inštituta za sodno medicino Jože Balažic je članek s spleta prepisal, ga uporabil na predavanju zdravnikom družinske medicine in farmacevtom ter ga z dodanim uvodom in zaključkom vključil v zbornik predavanj, pišejo na spletnem portalu Metinalista.si.

Balažic: Bil sem površen

"To ni bilo namerno, šlo je za šlamparijo z moje strani, ker se mi je mudilo z oddajo referata. Sestavek sem s spleta prepisal, ker se mi je vsebina zdela zanimiva. Vir sem napačno citiral, to pa sem opazil šele, ko je zbornik izšel. Z avtorjem sem se že pogovoril in se mu opravičil. Tudi on je videl, kje je bila napaka. Udeležencem srečanja bom poslal popravek, kjer bo vir naveden pravilno," zaplet pojasnjuje Balažic.

Komentarjev 4
  • sintesi 18:22 19.december 2012.

    PEJOVNIK JE DEJAL POTEM KO SO ODKRILI AMBROŽIČA; DA BODO RAČUNALNIŠKO PREVERILI VSE DIPLOMSKE NALOGE.IN GOSPOD PEJOVNIK, KAJ JE ZDAJ?Da ni najprej svojo preveril in se premislil...........

  • tralala 16:24 18.december 2012.

    Še en preverjen Janšev kader......bravo!

  • Oseba_ 09:44 18.december 2012.

    Ja , novinarji, pa kaj !!! Se mu je zgodilo, ja in ?