Slovenija
28 ogledov

“Direktor je v bolnišnici pustil življenje”

Lavrič pravi, da je bila zanj porodnišnica vedno prva, sodelavci pa se mu z ovad Žurnal24 main
Korupcija. Nekdanji šef porodnišnice naj bi podjetju Size plačal storitve, ki naj bi jih zdravniki opravili že sami.

Potem ko se je Marko Lavrič zaradi domnevne vpletenosti v oškodovanje kranjske porodnišnice pred petimi leti moral odreči direktorskemu položaju v bolnišnici, so mu na kranjskem sodišču včeraj začeli še soditi za domnevno zlorabo položaja.

Privarčeval, ne oškodoval
Nekdanji sodelavci, ki so ga kazensko ovadili, in tožilstvo namreč menijo, da je kot direktor ljubljanskemu podjetju Size omogočil, da si nezakonito pridobi okoli 33 tisoč evrov.

Toliko naj bi namreč podjetje računalo za histološke preiskave, ki jih je opravilo za porodnišnico. “Nelogično bi bilo, da bi zlorabil položaj, ker v tem podjetju osebno nikogar ne poznam niti nisem z nikomer v sorodu,” bivši šef porodnišnice zanika krivdo.

Trdi, da je bolnišnici privarčeval precejšnjo vsoto denar, saj “preiskav v porodnišnici ni bilo mogoče izvajati, ker tam ni bilo zaposlenih patologov in histologov. Podjetju Size pa je porodnišnica za te storitve plačala precej manj kot bi denimo ginekološki kliniki.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.