Slovenija
5 ogledov

Direktor med zaposlene razdelil za 180 milijonov svojih delnic

Telefon EPA
Šef tehnološkega giganta Twitter in njegov soustanovitelj je včeraj naznanil, da bo svojim zaposlenim podaril tretjino svojih delnic podjetja.

Direktor in soustanovitelj Twitterja Jack Dorsey je včeraj svojim zaposlenim - kakopak, kar preko Twitterja - sporočil, da bo mednje razdelil tretjino svojih delnic podjetja, ki so skupaj vredne nekaj manj kot 180 milijonov evrov (197 milijonov dolarjev) oziroma en odstotek vsega podjetja.

Čeprav je še prejšnji teden Twitter naznanil, da bo moral odpustiti osem odstotkov zaposlenih oziroma 336 ljudi, pa Dorsey, ki je novi direktor šele kak mesec, načrtuje "ponovno vlagati v svoje ljudi". Njegovo sporočilo je samo na Twitterju poželo ogromen val navdušenja, eden od zaposlenih Bo Han pa mu je odgovoril prav zato delam za Twitter: "Velikodušnost in sočutje bosta vedno prevladala."

Kot kaže pa Dorseya ne obožujejo le njegovi zaposleni, ampak tudi finančni trgi, saj delnice po njegovem prevzemu podjetja - po tem ko je junija odstopil Dick Costolo - še vedno počasi rastejo.

Komentarjev 1
  • jakec1575 00:10 25.oktober 2015.

    Ta novica bi si zasluzila vec pozornosti in komentarjev. Samo v Sloveniji tega ne verjamemo, ker še nismo doživeli. razen v nekaterih IT podjetjih.