Slovenija
41 ogledov

Direktor na odstrelu?

Iz torkove tiskane izdaje Žurnal24: Letališče Lesce. Župan zahteva rešitev do konca leta, zamenjava direktorja ni izključena.

''Rešitev pričakujem do konca leta, sicer bom januarja naredil radikalen rez,'' je o težavah leškega letališča in zavlačevanju mediacije dejal radovljiški župan Ciril Globočnik.

''Trma je osnovni problem''
Od vodstva letališča in predstavnikov Aerokluba ALC Lesce pričakuje, da bodo do konca leta našli skupni jezik in zaključili mediacijo, ki bi morala biti končana že pred meseci. ''Pričakujem rešitev, ki bo sprejemljiva za obe strani. Osnovni problem pa vidim v trmarjenju enih in drugih, ki ga moramo preseči v dobro letališča, da bo to lahko normalno delovalo ter da bodo jasna pravila, ki se jih bodo morali vsi držati,'' je poudaril župan, ki ne izključuje možnosti zamenjave direktorja letališča.

Poslovanje je že zdaj, če odštejemo amortizacijo, pozitivno, če pa nam bo uspelo do konca leta izpeljati še nekaj projektov, bomo pozitivni tudi brez odštete amortizacije.
Pavel Škofic

Izgube ne bo
Odnosi med vodstvom letališča in klubom so napeti, za člane leškega aerokluba je letošnja sezona izgubljena, mediacija pa je obstala na mrtvi točki. ''Zahteva, da se zadeva reši po zakoniti poti, je prav to, kar mi že delamo. Dolžan sem, da z občinskim premoženjem upravljam zakonito, zato od tega ne odstopam in ne pristajam na izsiljene privilegije za posamezne uporabnike letališča. Če me bodo zaradi tega odžagali, naj me, kajti nezakonito poslovanje ni moj način dela,'' je za Žurnal24 pojasnil Pavel Škofic, direktor leškega letališča.

Letališče je zaradi nesoglasij letos obratovalo le pol leta, zaradi česar je škode za okoli 40 tisoč evrov, ustvarjenih prihodkov pa za samo 200 tisoč evrov. Izgube, kot je zatrdil direktor, letos ne bo: ''Stanje je boljše kot lani.''

Navodila za uporabo letališke infrastrukture, ki so potrebna za zakonito delovanje letališča spomladi, so pripravljena, za priročnike za letenje pa bodo morali poskrbeti uporabniki letališča, je še dodal Škofic.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.