Slovenija
208 ogledov

Direktor na stojnici

(Foto: Zurnal24) Žurnal24 main
Lokalne volitve. Eden od direktorjev v državnem Mobitelu kandidira na listi SD. Med SD in Mobitelom tudi druge poslovne vezi.
 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Lokalne volitve. Direktor prodaje in marketinga v državnem podjetju Mobitel Danilo Tomšič je v ponedeljek v nakupovalnem središču BTC agitiral na predvolilni stojnici stranke, so nas opozorili viri. Tomšič je politično aktivnost potrdil.

Na individualni pogodbi

Kranjčević spremenil namere?
Skupina Telekom. Mobitel je del skupine Telekom, ki jo vodi Ivica Kranjčević. Konec aprila smo v uvodu intervjuja z njim v Dnevniku brali, da je odločno zagotovil, da je "konec 'molzenja' Telekoma s strani političnih skupin in različnih lobijev". Včeraj je na vprašanje, ali je politično udejstvovanje vodstvenih delavcev v skladu z usmeritvijo uprave Telekoma, da se distancira od dnevne politike, odgovoril: "V skupini Telekom Slovenije svoje sodelavce sodimo in ocenjujemo po njihovih uspešno realiziranih poslovnih ciljih, ki jih postavljamo v letnih razgovorih, podjetniških in inovacijskih pobudah, sposobnosti timskega dela, vodje pa tudi po dobrem in učinkovitem vodenju svojih ekip. Dejavnosti zaposlenih v njihovem prostem času pa so njihova osebna stvar, kar velja za vse, tudi za tiste, ki so politično aktivni."

Na lokalnih volitvah se v Ljubljani poteguje za mestnega svetnika. Njegovo ime in funkcijo, ne pa tudi imena podjetja, v katerem dela, najdemo tudi na 34. mestu seznama, objavljenega na spletni strani SD.

Tomšič, ki je bil po navedbah vira v ponedeljek na strankarski stojnici že pred 16. uro, nam je dejal, da politične aktivnosti ni opravljal v službenem času. Je namreč na individualni pogodbi in sam izbira, kdaj bo delal. "Delam denimo zdaj," je dejal v ponedeljek okoli 18.30, ko smo ga poklicali.

Od Križaniča do Mobitela
Sta pa največja vladna stranka SD in državno podjetje Mobitel po novem povezana še prek poslovnih zvez.

Mimo razpisa je Marko Rogač, direktor agencije Rogač RMV, iz Mobitela dobil vabilo k sodelovanju v skupni kampanji Mobitela, Samsunga in BMW Group Slovenija. O Rogaču smo sicer obširneje pisali pred letom, ko ga je za svetovanje najel minister za finance in osebni prijatelj Franc Križanič.

Čeprav s Križaničem ne sodeluje več, so takrat številni ocenjevali, da gre za poslovno sodelovanje, ki temelji na vračanju uslug. Glavni tajnik SD Uroš Jauševec nam je potrdil, da je Rogač v predvolilnem času za SD opravljal medijski zakup. V strankinem poročilu o volilni kampanji smo našli tudi podatek, da je stranki odobril odlog plačila za dobrih 108 tisočakov storitev.

Pogodbe ne razkrijejo
V Mobitelu so nam pojasnili, da so Rogača k sodelovanju povabili, ker jih je zanimal njegov predlog kreativne rešitve: "Z njim smo se strinjali vsi partnerji v skupni kampanji." Kolikšna je vrednost sklenjenega posla, pa nam v Mobitelu niso želeli povedati, saj pravijo, da gre za podatek, ki je "predmet pogodbene tajnosti".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.