Slovenija
106 ogledov

Direktor na urgenco

“Zaslužimo si vsaj pošten odgovor; tudi če nimajo denarja, naj nam to povejo, ne Žurnal24 main
Stavbar gradnje. Upnik zaradi dolga blokiral vhod.

Maribor. Pred vhodom v poslovno stavbo Stavbarja gradnje, ki je od včeraj tudi uradno v prisilni poravnavi, je podjetnik Marko Malajner blokiral izhod iz podjetja. Malajner, ki je eden od več kot 600 dobaviteljev Stavbarja, je po neuradnih podatkih od direktorja zahteval poplačilo skoraj 28 tisoč evrov dolga. Sodišče je namreč potrdilo predlog, da se v prisilki dobavitelje in državne ustanove poplača zgolj 30-odstotno – in še to v štirih letih.

Direktor v bolnišnico
Potem ko je podjetnik zablokiral izhod, so predsednika uprave Miroslava Temnika z reševalnim vozilom odpeljali v mariborski klinični center, takrat pa je Malajner umaknil avto. Po naših podatkih niti bilo srečanja med podjetnikom in direktorjem Temnikom. Policija pri blokadi vhoda ni posredovala, saj gre za, kot je pojasnil Bartolo Lampret iz PU Maribor, dolžniško-upniško razmerje na zasebnem zemljišču.

Zavajali so jih
Klicali in klicali smo na podjetje. Nihče ni dvigoval telefona. Zavajali so nas. Za kompenzacijo so nam ponujali stanovanja, za katera bi morali celo najeti kredit. A mi smo želeli denar, saj smo si ga pošteno zaslužili,” je za Žurnal pojasnila obupana Simona Malajner, direktorica podjetja Marko prevoz. Dodala je, da na denar čakajo že od lanskega poletja. “Ne moremo plačati računov, ne spimo in ne vem, kaj še naj storimo,” je povedala.

Stečaj še vedno možen
Za upravitelja prisilne poravnave je sodišče imenovalo odvetnika Toneta Kozelja. Dolžnik mora v 15 dneh plačati sodišču stroške za postopek prisilke v višini dobrih 27 tisoč evrov; če se to ne bo zgodilo, gre podjetje Stavbar gradnje v stečaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.