Slovenija
28 ogledov

Direktor občine bo Herak

Mitja Herak bo moral ob pritožbenem verjetno spoštovati tudi odpovedni rok, kar Žurnal24 main
Kranj. Novi direktor mestne občine prihaja iz policijskih vrst.

Uprava. Novi direktor kranjske mestne občine bo Mitja Herak, trenutno sicer še vodja sektorja uniformirane policije na kranjski policijski upravi. Strokoven, podkovan z znanjem in avtoritativen, o njem pravijo naši viri.

Uresničene napovedi
Da je Herak najresnejši kandidat za direktorja kranjske občinske uprave, se je šušljalo že nekaj časa, in to čeprav je za to mesto vladalo veliko zanimanje. Na prejšnji teden končani razpis se je prijavilo 23 kandidatov. Tako župan Mohor Bogataj kot vodja razpisne komisije Tatjana Hudobivnik vztrajata, da je končna odločitev padla v ponedeljek, na podlagi razgovorov s kandidati.

Policijska metla občinski upravi ne bo škodovala.
Mohor Bogataj, kranjski župan

Vesel sem, da sem bil izbran. Z vsemi nadaljnjimi komentarji pa bi počakal, da bo pretekel pritožbeni rok,” je bil včeraj zadržan Herak. O načrtih ni želel govoriti, prav tako ne napovedovati, kdaj bo zasedel novo delovno mesto. Spomnimo, župan Bogataj si ga želi čim prej.

Še en policist
Herak je sicer že drugi direktor v času Bogatajevega županovanja, ki prihaja iz policijskih vrst. Prvi mož občine se tega zaveda. “Policijska metla občinski upravi ne bo škodovala,” je svojo odločitev komentiral Bogataj.

Še en zanimiv razpis
Medtem vlada veliko zanimanje tudi za mesto vodje občinskega oddelka za okolje in prostor. Razpis se danes končuje, nanj pa se je do včeraj prijavilo 44 kandidatov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.