Slovenija
21 ogledov

Direktor obtožen posilstva

policija Anže Petkovšek
Ovadba. 37-letna Koprčanka ovadila znanega primorskega direktorja.

Koper. Na Obali se je razširila novica, da ima tudi Slovenija svojo “afero Strauss-Kahn”. Ženska iz Kopra je namreč nekaterim svojih kolegom prek SMS avgusta sporočila, da jo je posilil direktor enega od obalnih podjetij in da ga je zato ovadila policiji. “Lahko potrdim, da smo v zadnjem mesecu prejeli prijavo o domnevnem posilstvu,” je za Žurnal24 dejala Anita Leskovec, tiskovna predstavnica koprske policijske uprave.

Policija ga je že zaslišala

Svoje obtožbe je 37-letnica zapisala tudi na Facebooku; z njo smo zato poskušali navezati stik tako prek spleta kot po mobilnem telefonu, a pri tem nismo bili uspešni. Poklicali smo tudi obtoženega, ki nam je povedal, da je že opravil pogovor s policijo. “Gre za lažno obtožbo, to je vse, kar lahko povem. Nasedel sem ji,” je bil redkobeseden in priznal, da žensko sicer pozna. Eden od naših sogovornikov, gre za premožnega podjetnika, ki je prav tako prejel SMS o posilstvu, nam je povedal, da je k intimnim odnosom vabila tudi njega, a se ji ni odzval.

Takšnega primera še ni bilo

“Ne pomnim, da bi imeli na Obali podoben primer, pa tudi sam nisem bil deležen tovrstnih obtožb, morda pa je ženska odkrila novo tržno nišo,” je obtožbo komentiral Vojko Čok, nekdanji dolgoletni prvi mož Banke Koper. Tudi koprski župan Boris Popovič se takšne afere pri nas ne spomni; prav tako nima izkušenj s podobnimi obtožbami o spolnem nadlegovanju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.