Slovenija
43 ogledov

Direktor ostaja v sedlu

"Če bodo pripravljeni podpisati zakonito pogodbo, bodo leteli, sicer ne bodo," j Žurnal24 main
Leško letališče. Pavel Škofic ostaja direktor. V aeroklubu zaskrbljeni.

Odločitev, da ostane, pomeni, da bo tudi letošnja sezona pod velikim vprašajem, saj do zdaj ni rešil niti enega odprtega vprašanja,” je odločitev, da Pavel Škofic ostaja direktor leškega letališča, komentiral Štefan Žargi iz Aerokluba ALC Lesce.

Radovljiški občinski svet namreč ni izglasoval Škofičeve razrešitve, saj so svetniki menili, da mora občinska uprava pred glasovanjem pridobiti mnenje vladne službe za lokalno samoupravo o pravilnosti postopka.

Kdorkoli bo direktor letališča, ne bo več mogel delati po starem, saj bo pod nenehnim drobnogledom.
Pavel Škofic

V aeroklubu se bojijo, da se bo lansko stanje, ko niso leteli, nadaljevalo tudi letos in da občinskih letal ne bodo mogli uporabljati. Žargi meni, da bo, če ne bodo dobili vsaj pooblastila, da uredijo plovnost letal in registracijo, obstoj kluba pod vprašajem. “Jadralnega letenja ni, tujci ne letijo in problematična je oskrba z gorivom. Občutek imam, da želi Škofic zgraditi zabaviščni park, letalstvo pa bo postalo eksotika, pri čemer ves čas maha s sklicevanjem na zakonitost,” je pojasnil.

Županov ne odgovornosti
Župan Ciril Globočnik je dejal, da ne prevzema več odgovornosti za usodo letališča. Bo pa za revizijo zaprosil računsko sodišče, neodvisnega revizorja in protikorupcijsko komisijo.

Škofic si je, kot je dejal včeraj, po dveh mesecih oddahnil, kajti toliko časa je bil onemogočen pri delu. “Najprej moram pridobiti obratovalno dovoljenje, da bo mogoče izvajati vse letališke dejavnosti, urediti vprašanje oskrbe letal z gorivom, še danes pa bom oddal priročnik za uporabo letališča direktoratu za civilno letalstvo,” je povedal direktor. Na letališču ta čas letijo le letala letalske akademije in podjetja RB Airlines.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.