Slovenija
22 ogledov

Direktor potrdil svoj odhod

Delavci Vemonta počasi obupujejo, direktor Uršnik odhaja, Tovšakova pa naj bi še Žurnal24 main
Vemont. Delavci želijo dokapitalizacijo. Uršnik ima dovolj, Tovšakova vztraja.

“Ni naš namen oškodovati sedanjih lastnikov, pač pa brez bremena preteklosti (Vegrada) zagotoviti obstoj podjetja,” je nekaj delavcev zapisalo v pismu, ki so ga naslovili na zakonite zastopnike Vegrada naložbe – DP, ki ima v lasti Vemont. Kot so še zapisali, bi želeli zagotoviti obstoj podjetja s tem, da bi sami poiskali nove družbenike in ohranili tudi delovna mesta, saj obljubljena dokapitalizacija ni uspela.

Grozijo jim blokade
Stečaj vse verjetnejši. Kot opozarjajo zaposleni, podjetju grozi, da bodo upniki blokirali račune, kar posledično pomeni, da je stečaj vse verjetnejši. Za zdaj se za dokapitalizacijo podjetja ni odločil nihče, eden izmed avtoprevoznikov pa je podjetju iz previdnosti posodil zgolj pol milijona evrov.

Uršnik odhaja
Kot smo izvedeli neuradno, naj bi v podjetje redno prihajala Hilda Tovšak, nekdanja direktorica Vegrada. “Dogovarjala naj bi se za posel s Tešem, da bi v Vemontu delali beton, 160 delavcem pa je menda predlagala, da bi se plači za januar in februar odpovedali za eno leto, kar se mi zdi nemoralno,” nam je dejal eden od naših virov. Kot je povedal sindikalist Srečko Čater, bi morali v ponedeljek delavci prejeti tekočo plačo za marec. “Lahko samo potrdim, da odhajam,” je vse, kar nam je bil pripravljen povedati Uroš Uršnik, direktor, ki je na to mesto prišel šele januarja. Drugih govoric, niti pisma zaposlenih, ni želel komentirati.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.