Slovenija
25 ogledov

Direktor: Pritožbe so

Redarji med drugim opozarjajo na pritiske, da morajo napisati čim več kazni. (Fo Žurnal24 main
Mestno redarstvo. Redarji spet opozarjajo na mobing.

Ljubljanski redarji znova anonimno opozarjajo na neznosne razmere in mobing vodstva mestnega redarstva. Vasja Butina, direktor mestne uprave na Mestni občini Ljubljana (MOL), priznava, da so pritožbe na delo redarstva pogoste, a da težko ločijo, kdaj se nanašajo le na vedenje vodstva redarstva in kdaj na ukrepe, ki jih izrečejo redarji. Dodaja, da ne on ne župan Zoran Janković nista dobila veliko pritožb zaposlenih glede vedenja vodstva: “Lani jih ni bilo. V zadnjem času pa tudi ne opažamo povečanja pritožb.” Pojasni, da ne v tem ne v prejšnjem županovem mandatu niso imeli pregledov delovne inšpekcije.


Že marca smo sicer poročali, da je v zadnjih dveh letih deset redarjev dalo odpoved. Pritiski, naj poberejo čim več kazni, se vrstijo, pravi eden od njih. Po njegovih besedah morajo vsak prekršek kaznovati z globo in nič več opozarjati. Na MOL so zadnje zanikali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.