Slovenija
57326 ogledov

Napovedane velike programske spremembe, ukinitev več oddaj

Zadnja beseda MMC RTV SLO
Ukinitev Zvezdane, Zadnje besede, spremba glede Studia City in risanke ter rušitev generalne direktorice sredi avgusta.

Z jesenjo ne bomo več pogovornih oddaj Zvezdana in Zadnja Beseda, je razvidno iz objave novinarja Gregorja Drnovška. Avtor

Andrej Grah Whatmough | Avtor: Adrian Pregelj/RTV Slovenija Adrian Pregelj/RTV Slovenija
predloga sprememb programske sheme TV Slovenija je generalni direktor RTVS Andrej Grah Whatmough. 

Studio City le še dvakrat na mesec

Glede na predlog ob ponedeljkih ob 21. uri ne bo več oddaje Studio City, ker bo takrat na sporedu oddaja Tednik. Uro prej pa naj bi bila na sporedu nova narodno zabavna oddaja.

Oddaja Studio City naj bi bilo po novem vsaka dva tedna in sicer ob torkih ob 21. uri. Izmenjevala se bo z dokumentarnim filmom. Pred tem bo na sporedu dodatna oddaja Joker. Oddaja Moje mnenje naj bi bila prestavljena na 1. program in sicer na 23. uro. 

Nova oddaja za starejše in nov termin risanke

Na TV Slovenija naj bi začeli pripravljati novo oddajo za starejše, poenoten pa naj bi bil termin risanke, ki naj bi bila tako čez vikend kot med tednom na sporedu ob 18.05.
Ob sobotah od 17.30 do 19.00 bi bila na sporedu nova oddaja Sobotno popoldne, ob nedeljah pa se bo oddaja Nedeljsko popoldne podaljšala do Dnevnika.

Odstavljanje generalne direktorice sredi avgusta

Pripravili naj bi tudi dokumentarec o družini Hribar ter dokumentarni film in pogovor z osamosvojitvenimi generali, oddajo ob 10. obletnici smrti Lojzeta Slaka. S septembrom naj bi začeli predvajati novo oddajo Napovedujemo. 

Predlog sprememb generalnega direktorja Grah Whatmougha je priložen uradnemu dopisu k predlogu za soglasje k razrešitvi direktorice TVS Natalije Gorščak. 

Manica Janežič Ambrožič | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Grah Whatmough Gorščakovi očita, da ni spoštovala statuta RTVS glede prekoračitve porabe dodeljenih sredstev. Ob opozorilih ob zgodovinsko najnižjih gledanostih TV programov ni ukrepala, prav tako pa ni preverjala pogojev o desetletnem poslovnem sodelovanju RTVS s podjetjem v delni lasti sorodnika enega od odgovornih urednikov na TV Slovenija, navaja Grah Whatmough. 

V ozadju razrešitve Gorščakove pa naj bi bila predvsem težnja po umiku Manice Janežič Ambrožič, urednice informativnega programa. 

Gorščakova: S strokovnega vidika mi ni mogoče ničesar očitati

Natalija Gorščak, direktorica TVS | Avtor: RTVS RTVS
Programski svet naj bi o razrešitvi Gorščakove razpravljal 16. avgusta, predsednik sveta Ciril Baškovič je sicer direktorju predlagal, da bi razpravo izvedli konec avgusta, ko se večina svetnikov vrne z dopusta, vendar mu je Grah Whatmough odgovoril, da mora spoštovati zakonske roke. 

Če generalni direktor ne prejme opredelitve sveta pravočasno, sme o razrešitvi odločiti samostojno.

Gorščakova je za STA že poudarila, da ne namerava odstopiti, saj ocenjuje, da delo dobro opravlja in da ji s strokovnega vidika ni mogoče ničesar očitati.

Prav tako je izpostavljene očitke zavrnil Whatmoughov predhodnik Kadunc.

 
Komentarjev 30
  • zvonko7 16:13 10.avgust 2021.

    Pogovor z osamosvojitvenimi generali .Fuck of.A mi kdo zna naštet te silne generale.

  • radovednica 10:16 10.avgust 2021.

    Za to največjo babjo bedarijo je pa res skrajni čas, da zgine iz TV, ki jo moramo obvezno plačevati. Kdo pa "zgolj po slučaju" gleda to čenčanje spužvastih, uvenelih, od normalnih dedcev pozabljenih bab?

  • Rita_Rossignol 09:41 10.avgust 2021.

    Google plačuje dober dohodek od doma od 4600 do 6200 evrov na teden, kar je neverjetno pred letom dni, ko sem bil brezposeln v strašnem gospodarstvu. tukaj sem začel ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦