Slovenija
38 ogledov

Direktor se je pokesal

Direktor ZD Velenje Jože Zupančič (na fotografiji) v očeh župana Bojana Kontiča Žurnal24 main
Nepravilnosti. V velenjskem zdravstvenem domu vendarle kršili predpise o plačnem sistemu.

"Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) je pritrdila našim sumom, da je direktor Zdravstvenega doma (ZD) Velenje Jože Zupančič ravnal koruptivno pri določanju plač nekaterim, ki so mu blizu," pravi Janez Kramar, nekdanji vodja reševalcev v ZD Velenje.

"KPK smo o tem obvestili aprila lani, ves čas smo opozarjali tudi župane, svet zavoda in javnost," dodaja. A Zupančič se na opozorila, da krši predpise, ker je nekaterim zaposlenim kljub pomanjkljivi izobrazbi omogočil napredovanje v višji plačni razred, doslej ni odzival, čeprav so ga o tem obvestili tudi z ministrstva za zdravje. Kot še pravi Kramar, pa so KPK opozorili samo na ekstreme in ne na vse, ki so morda bili razvrščeni le za razred ali dva višje, kot bi smeli biti.

Tudi 14 razredov previsoko
Neuradno naj bi bila med ekstremi tudi odgovorna medicinska sestra v nujni medicinski pomoči, ki je s peto stopnjo izobrazbe razvrščena v sedmi tarifni razred, kar je kar 14 razredov višje od 
dovoljenega, medtem ko so nekateri reševalci uvrščeni kar sedem razredov prenizko. KPK je z dopisom o ugotovitvah obvestila tudi Mestno občino Velenje (MOV) kot ustanoviteljico javnega zavoda.

"Napake delali tudi drugi"
"Prepričan sem, da bo direktor dosledno upošteval vsa priporočila in odpravil ugotovljene nepravilnosti. Sicer pa so se podobne napake pri prevedbi plačnih sistemov dogajale tudi v drugih javnih zavodih," pravi Bojan Kontič, župan MOV. "Tako ministrstvu kot KPK sem že odgovoril, da bomo vse, kar smo naredili narobe, popravili. Napake so delali tudi drugi, ne le mi," je za Žurnal24 dejal Zupančič, ki je zdaj opozorila vzel resno. Tisti, ki so dobivali previsoke plače, bodo te 
verjetno morali vrniti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.