Slovenija
87 ogledov

Direktor se ne bi rad prenaglil

Sindikalist Forto Turk in direktor Bohor Lesa Peter Pusser (Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
Bohor Les. En teden po skupnem sestanku delavcev, sindikalistov in direktorja rešitve še ni.

Mestinje. “Trenutno pripravljamo dokumentacijo, ki je potrebna za vložitev stečaja, kar je obsežno delo. Delamo tudi bilance, obenem pa upam, da bomo še kaj prodali. Ne zavlačujem namerno, potrebujem še vsaj 14 dni časa,” je na vprašanje, ali namenoma zavlačuje z vložitvijo predloga za stečaj, odgovoril Peter Pusser, direktor podjetja Bohor Les iz Mestinja.

Delavci so od njega namreč pred natanko enim tednom zahtevali, naj nemudoma sproži stečaj, saj prihodnosti ne vidijo, pa tudi plač ne. “Res je, da nam marčevskih ni uspelo izplačati, ker nam dolžniki niso nakazali denarja. Velike težave imamo predvsem z avstrijskim partnerjem, zato smo stopili v stik celo s končnim kupcem, a do zdaj brez uspeha,” je težave pojasnil Pusser.

Kot nam je povedal Forto Turk iz celjske območne organizacije Zveze svobodnih sindikatov Slovenije, je trajalo en teden, da so sploh prišli do stečajnega sodnika. “Danes bo odvetnik Aleksander Cmok zbral prošnje za oprostitev plačila sodne takse in brezplačno pravno pomoč. Delavci vztrajajo, da druge možnosti ne vidijo,” je dejal Turk in opozoril, da tudi prejšnje podjetje Rogaška Les še ni v stečaju. “To drži,” nam je potrdil Pusser, “saj je bilo to, da podjetje ohranimo pri življenju, pogoj za črpanje nepovratnih sredstev od države. Tudi zdaj se ne bi rad prenaglil, saj sem prepričan, da bi z dokapitalizacijo in primernim investitorjem podjetje še naprej živelo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.