Slovenija
26 ogledov

Direktor Term Olimia na zagovor pred poslance

Zdenko Počivalšek mediaspeed
Direktorja Term Olimia, ki je kandidat za ministra za gospodarstvo, bodo danes zaslišali poslanci.

Kandidata za gospodarskega ministra Zdravka Počivalška bodo danes zaslišali člani pristojnega državnozborskega odbora, še pred odgovori na vprašanja pa bo predstavil svojo vizijo dela. 

Gre za najbolj vroč ministrski stol v Cerarjevi vladi, saj je en kandidat odpadel še pred imenovanjem vlade, minister Jožef Petrovič je po manj kot mesecu dni ministrovanja odstopil, ker naj bi bil vpleten v kartelno dogovarjanje pri dobavi pisarniškega materiala državi, njegov nesojeni naslednik Gojko Koprivec pa je od kandidature odstopil tik pred zaslišanjem v državnem zboru, uradno zaradi zdravja, a so se v javnosti pred tem pojavili očitki iz njegove kariere. 

Počivalšek je 15 let vodil Terme Olimia, kjer je imel dobre poslovne rezultate, zato so tako na Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) kot v Združenju Manager pozdravili njegov izbor za ministra, pa tudi v politiki kritik nad njegovo izbiro ni bilo. 

"Verjamemo, da ima vse lastnosti za uspešno delo v funkciji novega ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo, in se veselimo sodelovanja pri pripravi konkretnih ukrepov za ponovni dvig konkurenčnosti gospodarstva, spodbujanje zdrave gospodarske rasti, prestrukturiranje prezadolženega dela gospodarstva in kreiranje novih delovnih mest," so po razkritju njegove kandidature sporočili iz GZS. 

Združenje Manager: Minister mora razumeti gospodarstvo

 "Ukvarja se s poslom, ki ga dobro vodi, in pušča sled tako v turizmu kot v stroki menedžmenta," pa je ocenila izvršna direktorica Združenja Manager Sonja Šmuc.

O njegovem imenovanju naj bi parlament odločal konec tedna. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.