Slovenija
127 ogledov

Direktor zanika, da bi izkoriščal svojo funkcijo

Mladinski center Krško Žurnal24 main
Anonimno pismo. Vodji Mladinskega centra Krško Mitji Valentincu očitajo nezdružljivost funkcij in konflikt interesov.

"Menim, da ne izkoriščam funkcije direktorja," pravi direktor Mladinskega centra (MC) Krško Mitja Valentinc. Tako se je odzval na anonimno pismo "zaskrbljenih in ogorčenih občanov", ki mu očitajo nezdružljivost funkcije in konflikt interesov, ker je tudi po imenovanju za direktorja ohranil dopolnilno dejavnost Tiskovine in šport Vale, Mitja Valentinc, s. p.

Dvesto tisoč od države


Ko se je Valentinc pred letom in pol predstavil kot kandidat za to funkcijo, ga je občinski svetnik SDS Cvetko Sršen vprašal, kako namerava ločiti delovanje samostojnega podjetnika (s. p.) od funkcije direktorja javnega zavoda. Valentinc je odgovoril, da bo delovanje s. p. nadaljeval, vendar ne v MC. "Dane besede sem se strogo držal od začetka mandata, kar je razvidno iz knjigovodskih evidenc MC in spletne aplikacije Supervizor," odgovarja. Iz tega je razvidno, da je Valentinc v zadnjih desetih letih od proračunskih porabnikov prejel slabih 200 tisoč evrov, največ od Univerze v Mariboru in Regionalne razvojne agencije Posavje, vendar je teh plačil zelo malo, odkar je direktor MC.

V anonimki mu očitajo, da prek s. p. dela tudi z drugimi javnimi zavodi in državnimi podjetji, zato tak človek ne more delati v interesu mladih. Valentinc odgovarja, da dela v skladu z zakonom o javnem naročanju in da nima vpliva na pravne subjekte. Pri delu v MC in zasebno pa mu je v veliko pomoč "široka socialna mreža poznanstev", ki jo je spletel v 11 letih, tudi kot član organov v različnih zavodih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.