Slovenija
299 ogledov

Direktorica UKC Brigita Čokl razburila sindikat: Zoper njo vložili kazensko ovadbo

Brigita Čokl Ministrstvo za zdravje
Zdraham pri vodenju Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana še ni videti konca. Sindikat zdravstva Slovenije (SPUKC) je zoper v. d. generalno direktorico Brigito Čokl in predsednika sveta zavoda Tomaža Glažarja vložil kazensko ovadbo.

Predstavniki Sindikata zdravstva Slovenije (SPUKC) so včeraj nekaj po 15. uri na policijo zaradi kršitve splošnih aktov in oviranja uresničevanja sindikalnih pravic podali kazensko ovadbo.

Kot pojasnjujejo sindikalisti, je problem v ignoriranju pozivov predstavnikov SPUKC po ureditvi statusa sindikata znotraj UKC in kljub temu, da so reprezentativen sindikat, niso vabljeni na seje Sveta zavoda UKC Ljubljana.

"Mi smo pred enim letom nastali kot revolt trenutnemu sindikatu, ki je zlizano z vodstvom, in vse od takrat nam mečejo polena pod noge," je pojasnil sekretar sindikata Andrej Dočinski, ki je še navedel, da skušajo z vodstvom že več kot eno leto vzpostaviti kontakt. "Najprej smo nam očitali nereprezentativnost, ko smo postali novembra tudi to, pa nas še naprej ignorirajo, čeprav število naših članov narašča," so izpostavili še v sindikatu, ki šteje okoli 700 članov.

Želijo odstop Čoklove in Glažarja

V Sindikatu zdravstva Slovenije SPUKC od ministrice za zdravje Milojke Kolar Celarc pričakujejo čimprejšnjo razrešitev  Glažarja kot predsednika Sveta UKC in imenovanje novega predsednika ter po potrebi novih članov predstavnikov ustanovitelja (države), ki bodo sposobni v čim krajšem času objaviti in izvesti razpis za izbiro novega generalnega direktorja UKC Ljubljana

Iz UKC Ljubljana so za STA sporočili, da je v naslednjem tednu predviden sestanek s predstavniki tega sindikata, na katerem bodo dorekli medsebojno sodelovanje in status reprezentativnosti pri delodajalcu.

Komentarjev 3
  • Avatar Leon
    Leon 08:59 05.februar 2016.

    Kot pojasnjujejo sindikalisti, je problem v ignoriranju pozivov predstavnikov SPUKC po ureditvi statusa sindikata znotraj UKC in kljub temu, da so reprezentativen sindikat, niso vabljeni na seje Sveta zavoda UKC Ljubljana...............HA;HA,problem v slovenskem zdravstvu ni korupcija ,nepotizem, kraja državnih sredstev ...prikaži več ampak SPUKC -špukec jim pravijo.

  • Avatar Leon
    Leon 08:55 05.februar 2016.

    Naj gospa prijavi NPU vse ,ki se in so se okoriščali na račun zdravstva ! Seveda potem mora na zdravstvene pregleda v tujino !

  • dragec 22:30 29.januar 2016.

    Marš nazaj v penzion