Slovenija
57 ogledov

Direktorice vrtcev ni več strah

Župan Borut Sajovic (levo) in Zmago Geršak, direktor Gradbenega podjetja Tržič, Žurnal24 main
Tržič. Pomanjkanje prostora bodo rešili z modularnim prizidkom v Križah.
Pokrite terase
Križe. V prizidku bodo uredili dve igralnici za otroke s sanitarijami in zunanjimi pokritimi terasami. Predvidene so tudi garderobe za zaposlene in prostor za svetovalno delavko.

Nov modularni prizidek z dvema oddelkoma bo do sredine novembra zrasel pri vrtcu v Križah. To zagotavlja včeraj podpisana pogodba med občino in Gradbenim podjetjem Tržič, vredna 300 tisoč evrov.

Strah pred pomanjkanjem
Nov modularni prizidek bo po mnenju občinske uprave odgovoril na letošnji rekordni vpis in grozeče pomanjkanje prostora za otroke prvega starostnega obdobja. Za te v Križah do zdaj sploh ni bilo ustreznih pogojev. “Strah me je bilo, kam bomo s temi otroki, zato me veseli, da zdaj nihče ne bo ostal brez varstva,” je priznala ravnateljica tržiških vrtcev Nataša Durjava.

15. novembra naj bi bila dela končana.

Ni predvolilna
“V Tržiču se trudimo, da v vrtcih poskrbimo za vse otroke. Vesel sem, da lahko držimo besedo,” je ob včerajšnjem podpisu dejal župan Borut Sajovic, sicer pa zavrnil, da gre za predvolilno potezo. Spomnil je, da so potrebo po dodatnih oddelkih prepoznali že ob marčevskem vpisu. Še spomladi so na občinskem svetu sprejeli rebalans proračuna, s katerim so zagotovili sredstva, in objavili razpis, ki pa so ga zaradi neprimernih ponudb ponovili. “Če bi gledal na volitve, bi vrtec že stal, vendar bi bil sto tisoč evrov dražji,” je sklenil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.