Slovenija
54 ogledov

Direktorja bi razrešili, bitko bo dobil kirurg

Slovenija 19.12.2013 onkoloski institut, hisna preiskava na upravi klinicnega ce Saša Despot
Svet Onkološkega inštituta (OI) je pri analizi dela generalnega direktorja Janeza Remškarja ugotovil odklone v realizaciji sklepov sveta OI. Remškar ima zdaj 30 dni časa, da se o odklonih izjasni.

Člani sveta so analizirali delo OI oziroma delo Remškarja v času njihovega mandata, torej v obdobju zadnjega leta in pol. Odločitev o odklonih v realizaciji sklepov pa so svetniki sprejeli soglasno.

O ugotovljenih odklonih sicer predsednica sveta Darinka Miklavčič ni želela govoriti, saj je po njenih besedah prav in korektno, da z ugotovitvami sveta najprej seznanijo generalnega direktorja.

"Po 30 dneh bomo preučili njegov odgovor in ugotovili, če so odgovori Remškarja zaradi odklonov utemeljeni. Na osnovi tega se bomo odločili o nadaljnjih ukrepih," je dodala predsednica sveta OI.

Svet zavoda začel postopek razrešitve

Na vprašanje, ali je svet zavoda torej začel postopek razrešitve Remškarja, je Miklavčičeva odgovorila, da si je to mogoče razlagati v tem smislu. "Zakon pravi, da se mora direktorja razrešiti po določenem postopku, ta postopek pa, lahko rečemo, da se je začel. Ali je utemeljen ali ne, je težko reči," je pojasnila.

Poudarila je še, da svet zavoda sicer danes ni razreševal direktorja in zato tudi ni bila sklicana seja. "Mi smo danes samo potegnili črto pod analizo dela v preteklem letu in pol. Toliko časa, kolikor so sami člani sveta," je povedala in dodala, da jih Remškar s svojimi odgovori še lahko prepriča.

O sporu med Remškarjem in zdravnikom Erikom Brecljem niso govorili.

"Svet zavoda se v notranje spore ne namerava vtikati," je poudarila Miklavčičeva. So pa po njenih besedah skušali vplivati na to, da bi bilo boljše vzdušje med zaposlenimi.

Današnje seje se je Remškar udeležil v spremstvu odvetnika Francija Matoza. Slednji je predlagal, naj se točka o analizi Remškarjevega dela umakne z dnevnega reda, vendar pa predloga svet ni podprl. Kmalu potem je svet sejo zaprl za javnost, z nje pa sta odšla tudi Remškar in Matoz.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.