Slovenija
9 ogledov

Direktorja sta znana

Mitja Čander je javnosti znan kot pisatelj in urednik Beletrine. (Foto: Boštjan Žurnal24 main
EPK. Zvezde vedo, kdaj bo imenovan generalni direktor.

Kar dva meseca so pristojni potrebovali, da so pregledali prijave in naposled le imenovali poslovno direktorico in programskega direktorja javnega zavoda Maribor 2012.

Pričakovani imeni
Projekt Evropska prestolnica kulture (EPK) bosta tako poslovno vodila dozdajšnja vršilka dolžnosti (v. d.)te funkcije Helena Hvalec in programski direktor Mitja Čander. “Svet javnega zavoda je na podlagi predloga razpisne komisije potrdil oba direktorja. Delo bosta prevzela predvidoma 1. oktobra,” je pojasnil Uroš Mencinger iz zavoda Maribor 2012.

Spomnimo, da je na razpis za poslovnega direktorja prispela ena vloga, na razpis za programskega direktorja pa štiri. Za dokončno imenovanje programskega direktorja mora svet zavoda pridobiti še soglasje ministrstva za kulturo in programskega sveta.

Rukavina v. d. še naprej
Kdaj pa se bo odločalo o generalnem direktorju omenjenega zavoda, pa, kot pravi Srečko Meh, član sveta zavoda Maribor 2012, “je v zvezdah”.

Vladimir Rukavina
, ki je zdaj v. d. te funkcije, hkrati pa še direktor Narodnega doma Maribor, je za zdaj po besedah Meha dobra izbira. Vse bolj pa je slišati, da bi naj Rukavina kot v. d. zavod vodil še vsaj do začetka prihodnjega leta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.