Slovenija
40 ogledov

Direktorju rumeni karton

Celjska bolnišnica je tretja največja v Sloveniji in edina, ki se lahko pohvali Žurnal24 main
Celjska bolnišnica. Na zemljevidu Evrope jo čakajo smeli izzivi.

Celje. "Vse napore bo morala Splošna bolnišnica Celje (SBC) usmeriti v prizadevanja, da bo skrajšala čakalne vrste," je ob včerajšnjem obisku v SBC poudaril minister za zdravje Dorijan Marušič. SBC je ocenil kot pomembno na zemljevidu Evrope. "Izjemno dobra se mi zdi usmeritev v robotsko kirurgijo, treba pa je počakati na odločitev zdravstvenega sveta, ali jo bo kot tako prepoznal tudi on," je dejal. Dodal je, da je SBC že vključena v mrežo urgentnih centrov, za katero je ministrstvo pridobilo 30 milijonov evrov evropskega denarja, centri pa naj bi bili zgrajeni do leta 2015.

"To je precedens. Ne želim, da se politika vmešava v stroko," pa je minister komentiral dejstvo, da se nihče ni prijavil za strokovnega direktorja SBC. Novega mandata ni dobil niti Marjan Ferjanc, poslovodni direktor, ki je trenutno le vršilec dolžnosti. "Vodstvu sem sam izdal rumeni karton. Moj glavni očitek SBC je, da niso porabili vsega denarja, ki jim je bil na voljo, kar je posledično vplivalo tudi na slabši poslovni izid," je povedal Marušič in dodal, da je to lahko v poduk tudi drugim direktorjem bolnišnic in javnih zdravstvenih ustanov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.