Slovenija
24 ogledov

Dirka avtomobilov brez voznika

Po šestih urah vožnje je Junior prečkal ciljno črto. Žurnal24 main
V majhnem zapuščenem mestu v ameriški puščavi se je odvijalo nenavadno tekmovanje. Potekala je namreč dirka avtomobilov, ki jih nadzirajo računalniki.
Stotinam gledalcev, ki so v soboto prišli gledat nenavadno tekmo, je kar zaprlo sapo, ko so se avtomobili s praznimi sedeži pognali s startnih mest po ulicah. Avtomobil je nadziral računalnik, za orientacijo po poti pa si je pomagal s pomočjo vrtečih se laserjev na strehah in premičnih kamer ob straneh avtomobila.

Dirko je prvi po šestih urah vožnje končal avtomobil z vzdevkom Junior, last Univerze iz Stanforda. V cilj je uspelo priti šestim avtomobilov od 11 nastopajočih.  Avtomobil z vzdevkom Šef, last univerze Carnegie Mellon iz Pittsburgha,  je bil v nedeljo izbran za zmagovalca dirke na podlagi varnosti vožnje kot tudi hitrosti na 100 kilometrski progi. Dobil bo 2 milijona ameriških dolarjev nagrade.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.