Slovenija
72 ogledov

Dirkajo brez dovoljenja

Karting Suzana Kos
Nadzor šepa. Na upravni enoti trdijo, da za uporabno dovoljenje za karting nihče ni niti zaprosil.

“Upravna enota Koper do danes še ni prejela vloge za izdajo uporabnega dovoljenja za objekt steze za karting,” razkriva Bojan Žiberna, vodja oddelka za okolje in prostor, gospodarstvo in kmetijstvo. “Za nadzor uporabe objektov je pristojen gradbeni inšpektor, za nadzor na prireditvah policija, za nadzor opravljanja dejavnosti inšpektorat za notranje zadeve, za ukrepe, določene v dovoljenju za izvedbo prireditve, pa upravne enote; odvisno od tega, ali gre za opravljanje dejavnosti ali za izvedbo javne prireditve,” dodaja.

V centru za karting se že izvajajo različne, tudi mednarodne prireditve in šola kartinga za otroke, starejše od osmih let. Kako se lahko to dogaja, nam ni odgovoril nihče od pristojnih organov nadzora.
Karting je pred dobrim mesecem po nekaj letih le dobil pravnomočno gradbeno dovoljenje. “Uporabno dovoljenje pa je v fazi pridobivanja,” nam je zatrdil predsednik Športnega društva karting Koper Nenad 
Borovnjak.

Komentarjev 4
  • polar.sp 21:45 17.oktober 2012.

    Če bi Jureta in Damijana karting zanimal, bi v okolici Ljubljane že stal kakšen Zokidrom...Bravo karting Koper ... upam, da bo šlo vse lepo naprej ... mogoče kakšno protihrupno ograjo pa bo ... pokojne pa steza garantirano najmanj moti ;)

  • iko 12:53 23.september 2012.

    Nenad ne zavajat, pišeš kar nekaj bv, otroke pustimo izven zgodbe, zgolj slučajno trenirajo prav tu, tisti brez kartinga smo zafrustrirani??, za odstranit narkomane in urediti okolico je rešitev karting steza???? koliko je primerna karting steza ob pokopališču, no ja, ...prikaži več pokojni bodo že potrpeli, čene jih bomo preselili in še motokros stezo naredili.

  • Stric 09:12 23.september 2012.

    Iko ne nakladat. Kartodrom se je pričel pri železniški postaji v Kopru delat še preden se je rodil prvi Popovičev sin. Je pa res, da sedaj dirka, a na žalost predvsem v tujini. Tudi zato ker nekateri zafrustruranci nasprotujejo karting ...prikaži več progi v Kopru. Ne sme se pozabiti, da je bilo pred tem na tem področju leglo narkomanov in se je prav zaradi pričetka ureditve kartodroma okolica uredila.