Slovenija
56 ogledov

Dirke spet odpovedane

Člani KK Brdo niso smeli med letom niti trenirati, pa čeprav so lani za popravil Žurnal24 main
Kasaštvo. Hipodrom je brez uporabnega dovoljenja, zato ni soglasja za dirke.

Ljubitelji kasaških dirk bodo na prvo septembrsko nedeljo prikrajšani za tradicionalne brdske dirke. Javni gospodarski zavod (JGZ) Brdo namreč ni dal soglasja za izvedbo prireditve, saj hipodrom nima uporabnega dovoljenja.

Na vprašanje, kako so dirke brez uporabnega dovoljenja lahko prirejali prejšnja leta, niso želeli odgovoriti. Pojasnili so le: “Hipodrom Brdo, na katerem so se včasih odvijale kasaške dirke, legalno ne obstaja, saj nima ne gradbenega ne uporabnega dovoljenja. JGZ Brdo je v zadnjih desetih letih legaliziral vse objekte, ki niso imeli ustrezne upravne dokumentacije.” Zakaj med njimi ni bilo hipodroma, nam ni uspelo izvedeti.

Hipodrom naj bi podrli
Po mnenju predsednika Konjeniškega kluba (KK) Brdo Aleša Müllerja uporabno dovoljenje tu ni pomembno, saj na hipodromu še vedno igrajo golf. Pojavljajo se govorice, da želijo hipodrom podreti in na njem urediti vadbene nogometne zelenice.

“Zadevo želijo umiriti, da bi ljudje pozabili na tradicionalne brdske dirke, da se potem ne bi pritoževali, ko ga bodo podrli. To bi radi naredili bolj po tiho, saj bo, ko bo hipodrom enkrat podrt, že prepozno,” meni Müller.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.