Slovenija
25 ogledov

Dišalo bo po pršutu, salamah in vinu

To soboto na celjskem sejmišču skoraj 60 ponudnikov z odličnimi vini, suhomesnatimi izdelki in drugimi domačimi dobrotami

To soboto, 19. novembra, bo na celjskem sejmišču 2. Festival vina, pršuta in salam. Eden najbolje obiskanih mesečnih festivalov v minulem letu, tudi letos prinaša bogato ponudbo skoraj 60 ponudnikov iz cele Slovenije. Festival bo v sejemski dvorani C, v Celjskem sejmu so zanj prilagodili odpiralni čas, kar pomeni, da bodo obiskovalci lahko okušali odlična vina vseh slovenskih vinorodnih okolišev ter suhomesnate izdelke domačih ponudnikov kar do 19. ure.

Obiskovalci festivala bodo lahko izbirali med belimi in rdečimi vini, suhimi in sladkimi, peninami in likerji iz vina … Ponudbo vinarjev bodo dopolnjevale tipične mesnine posameznik slovenskih regij (savinjski želodec, kraški pršut, mortadela), sušene domače mesnine ter drugi mesni trajni in poltrajni izdelki (klobase, panceta, paštete, tlačenka, ocvirki, mast …).

V ponudbi bodo tudi različne marmelade in drugi domači namazi, sokovi, različne moke, testenine, kruh, mlečni izdelki, različna olja in čaji, sladke dobrote, unikatni keramični in lesni izdelki za uporabo v kulinariki. Številni izdelki se ponašajo z nagradami z različnih ocenjevanj. Seznam ponudnikov je objavljen na spletni strani www.ce-sejem.si.

Degustacijski kupončki in kozarec za pokušanje vin

Pokušanje vin in drugih kulinaričnih dobrot bo kot na dosedanjih festivalih organizirano v obliki nakupa degustacijskih kupončkov po ceni 50 centov za kos in dva evra za kozarec, ki ostane v trajni lasti kupca. Ponudniki običajno za degustacijsko porcijo pričakujejo en degustacijski kupon, za dražje izdelke pa lahko tudi več.
V vsakem vremenu, brez vstopnine in parkirnineFestivala bo v dvorani C celjskega sejmišča mogoče obiskati v soboto, 19. novembra, med 9. in 19. uro. Vstop je prost. V Celjskem sejmu bodo znova poskrbeli za zabavo najmlajših obiskovalcev sejmišča, ki bodo lahko uživali na velikih napihljivih igralih.
V Celjskem sejmu pa so za to soboto pripravili tudi posebno ugodnost za obiskovalce sejma sLOVErotika, ki bo na celjskem sejmišču od 9. do 11. decembra. Samo na festivalu bodo lahko vsi ljubitelji vroče zabave za odrasle dnevno vstopnico za 9. sLOVErotiko kupili z 20-odstotnim popustom (cena bo 12 EUR).